18 oktober 2013

Inlindad grisinnerfilé

Väldigt sällan jag äter gris. Ännumer sällan jag tillverkar det. Och riktigt riktigt riktigt sällan jag tycker att det är gott. Därför tänkte jag dela med mig av receptet jag gjorde ikväll (härstammar från svärmor, med vissa förändringar). Men - använd termometer, då blir det allra bäst!

 Ta en bit grisinnerfilé. Bryn en stund på båda sidorna i stekpanna. Stek sen 1-2 paket bacon.
Skär upp en liten fåra i köttet. Stoppa ned ca ½ mustapekkaost. Linda baconen runt köttet.
 Häll på en burk ananasbitar + saften ur burken. In i ugnen på ca 150 grader, 1h. Eller tills det blir typ 70 grader. Om du har en termometer...
Vi åt med vitlökspotäter. Gött! Men kanske inte så nyttigt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar