11 oktober 2013

Champinjonsoppa

Världens enklaste och godaste champinjonsoppa. Detta recept har jag stulat ur Jeposmettonas receptbok. Går på tio minuter och är riktigt god dagen efter som uppvärmd också. Men kan rekommendera att du gör dubbelsats för enkelsatsen räcker inte särskilt långt när den är så smarrig...

Du behöver: (ca 3 portioner)
1 gul lök
300 g färska champinjoner
5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
100 g färskost, t.ex. med smak av gräslök/örter
Kryddor

 Stek de sköljda, hackade svamparna med löken i lite smör/olja, ca 5 minuter eller tills all vätska försvunnit
 Koka upp 5 dl vatten och tillsätt en buljongtärning samt den stekta svampen och löken, krydda enligt behag.
 När soppan kokt ca 5 minuter, ta av plattan och tillsätt 100g färskost.
 Mixa soppan slät med mixerstav.
Njut! Kan med fördel garneras med färskost och lite "grönt".

1 kommentar: