Vitchokladcheesecake, eller Vuokko Väyrynens kaka, som den egentligen heter, är inte så svår att göra fastän den innehåller en hel del moment.
Botten:
- 12st LU Bostogne-kex
- 1 stor dajm
- 75g smält smör
- 1 stor dajm
- 75g smält smör
Mixa kexen och dajmen och blanda med det smälta smöret. Sätt ett papper i bottnen på en form med löstagbar kant och tryck ut smeten där.
Fyllning:
- 200g vitchoklad
- ½ dl äppelsaft
- 5 gelatinblad
- 200g färskost
- 2 dl vispgrädde
- 2 äggulor och äggvitor
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 1/4 dl socker
Smält chokladen över vattenbad
Lägg gelatinbladen i blöt en stund i kallt vatten
Separera äggen och vispa äggvitan
Vispa grädden i en annan bunke
Värm äppelsaften och krama ur de blötlagda gelatinbladen och sätt i
Blanda ihop äggula, socker, vaniljsocker och färskost med gelatinblandningen och den smälta chokladen
Blanda försiktigt i först grädden och tillsist äggvitan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar