25 juli 2013

Recommendation

Började denhär torsdagen onödigt tidigt för en ledig förmiddag, 8:30 ringde alarmet. Tänkte snooza en stund men fick dåligt samvete och steg upp istället. Käkade lite turkisk yoghurt med müsli till frukost, fixade mig, och sen begav jag mig till banken.

Har varit och öppnat ett bostadssparkonto idag, samt gjort mig till Andelsbankens ägarkund. Inte för att jag är så insatt i dethär "bankbusiness", men måste ta och rekommendera er alla ungdomar som funderar på att bygga/köpa hus inom den närmsta framtiden: börja bostadsspara! Som nån kanske snappat upp så är en lagändring pågång som innebär att man måste ha sparat ihop 10% av pengarna för att överhuvudtaget få bostadslån. I min egen femårsplan ingår att börja bygga/renovera det hus vi (hoppeligen) ska bo i resten av livet, och då är ju sparande verkligen aktuellt. Så nu fixade jag bostadssparkonto dit jag kommer att sätta 100e/månad. Förra veckan fixade jag också ett vanligt sparkonto, dit jag också kommer att sätta 100e/månad. Pengarna på det kontot kommer att användas till resor, nödsituationer, eventuellt en ny bil... Så fast ni inte är sådär jättesugna på att börja bygga hus nästa år, så ska ni absolut börja spara! Rekommenderar varmt att ni söker er till närmsta Andelsbank och fixar BSP-konto redan idag. You're gonna thank yourself later nämligen.

Nu ska jag fixa lite potatissallad med kalkonskivor och sen småningom börja ställa mig iväg till jobbet. Bara två dagar kvar... Härligt cykelväder fick jag också! Gissar dock att det kan bli lite svettigt... Nå, ha en bra dag!

4 kommentarer:

 1. smart drag! sko vi a had meir pengar å tid(?) så sko vi no a gjort så å furi vi flytta me vi to jo allt i liti omvänd ordning me dehär gift se, köp hus å bild familj :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. janå, ni kan jo spara ti na annat.. typ en villo elär na ;) haha

   Radera
 2. Bra tips! Ja sko antagligen behöv öppn ett nytt sparkonto jag å, men tå e lockar int riktit att ge se in i bankdjungeln tå man int alls veit nainting om va som lönar se elo int... :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. föstår int me alls på sånde ja helldär, räntor å toko e nog kinesisk fö me! men på banken kona di nog ge bra tips å säg va som löns :)

   Radera