1 juli 2013

1:a juli och förändring

Har från och med idag börjat förbereda mig både fysiskt och mentalt inför augusti månad då jag kommer att ha en personal trainer. Det innebär både nya matrutiner samt regelbunden träning. Har ju varit ganska slapp med tränandet nu sen jag flyttade från Jeppis, och kommer tyvärr fortsätta vara det resten av sommaren också. Mest för att jag inte vill skaffa gymkort förrän det faktiskt är dags, men också för att vila ryggen lite. Försöker hålla igång med cykling och promenader samt ungefär ett zumbapass per vecka. 

Nå, idag så har jag tagit itu med matproblemet också. Som ni kanske förstod här för nån vecka sen så har det verkligen spårat ur för mig i sommar. Förra veckan försökte jag för skojs skull bokföra varenda liten sak jag stoppade i munnen. Trodde att det var ganska okej fast jag var medveten om att jag ätit lite väl många godsaker. Igårkväll när jag gick igenom och streckade under det som anses som onyttigt fick jag mig verkligen en tankeställare... Herregud, varannan sak jag åt var ju ohälsosam! Vet inte om det var bara förra veckans matsedel som råkade bli så eller om jag låtit det spåra såhär en längre tid.
I varje fall så har jag tagit itu med problemet nu och gjort upp scheman för när jag får äta nåt gott - en "gottadag" i veckan, men jag får bara äta en viss mängd av något gott i månaden, t.ex. en gång chips, en gång godis, glass en gång i veckan och max två bullar i månaden. Ska verkligen kämpa hårt nu för att få dethär att funka, så det inte blir så svårt för mig sen när vi börjar på "for real" i augusti... Har fixat ett häfte nu där jag färdigt skrivit in "frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag, kvällsmål, träning" så jag får fylla i vartefter dagen går. I slutet av varje vecka fyller jag sen i om jag ätit något onyttigt och i så fall vad, samt hur mycket jag tränat. Såattehäran...

Wish me luck!?

5 kommentarer:

 1. Good luck! you can do it! :)

  SvaraRadera
 2. Lycka till med förändringarna, du kommer att klara det! :)

  SvaraRadera
 3. tack! kommer behöva all peppning jag kan få :)

  SvaraRadera
 4. Ett tips för att förenkla alla sådana beräkningar är att använda shapeupclub.se. (Finns säkert motsvarande i Finland). Jag tycker rentav det är så bra att jag betalat lite för att ha det tre månader! Prova - himla enkelt att bokföra då de flesta livsmedel finns av alla de märken!

  SvaraRadera