29 juli 2013

Kardaanikunkku 2013

Årets Kardaanikunkku började med avfärd från Årvas 05:30. Åkte de ca 200 kilometrarna till Honkajoki, och väl framme var det redan så gassande i solen att legginsen och tunikan böts ut till shorts och tubtopp. 

Lördagens tävling började med junior- och damklasserna som kördes "limittäin", dvs. juniorernas 8 grundstarter, damernas 10 grundstarter, juniorernas andra heat, damernas andra heat, juniorernas finaler och slutligen damernas finaler. Det speciella med Kardaanikunkku är att man kör på tid, alltså istället för att den som blir 1-3 går till semifinal så är det då de 13 med snabbaste tiden. Eftersom man alltid har rätt att köra två heat så har man i denna tävling alltså två chanser med tiden. Själv förbättrade jag tiden med 7 sekunder i mitt andra heat, vilket är ganska bra och fick mig att sluta på plats 40/65. Ida körde också (hann dock inte fota henne eftersom vi alltid körde efter varann) och hamnade på plats 51/65. I allmänna klassen körde på lördagen de som inte från föregående år kvalificerat sig direkt till söndag (de 100 bästa + de som stiger från lördag kör på söndag).

Inför första starten...
Pågång! Lite ovant på banan, men gick i alla fall helt bra första varvet
It was frikkin' hot! ca 60-70 grader i SVART bil, med tre-lagers halare och övrig utrustning...
Och nej, det är inte rök, det är molnen som speglas!
Sveittot å bra...
Och där susar jag förbi i mitt andra heat!
Hejheej!
Det var bara de 13 bästa tiderna som kom vidare till finalerna, jag hade ca 8 sekunder ifrån... Landade dock på en 40:e plats av totalt 65 tävlande damer, så helt illa var det väl ändå inte!
Kalle, man ska itt sov tå man kör!!!
Var trötta och sluta efter en heldag utomhus i ca 30 graders värme. Efter budgivningen (vi fick inget, no shit sherlock) packade vi ihop i bilarna och åkte iväg mot stranden där vi övernattade förra sommaren också
Var så trött att jag höll på att stupa! Och röd i skinnet...
Otroligt härligt på simstranden där vi övernattade! Tog oss varsitt dopp så vi fick tvättat bort all smuts och damm... Sen grillade vi och åt god mat och drack varsin kall. He va gött!
Här sov jag och Kalle - i en koja i Mersun! Det gick nog helt bra, inte världens bekvämaste kanske, men funktionellt

På söndag åkte vi iväg till banan nån gång runt 7:30. Pojkarna for och anmälde sig, fixade det sista på bilarna, och sen satt vi och chillade en stund innan rumban körde igång igen klockan tio. Och vädret? Ja, ni ser ju....
Kalle ger järnet i sitt första heat! Söndagens tävling körs inte på tid som lördagens, utan den körs som en helt vanlig tävling. Både Kalle och svärfar var bland de 100 bästa från förra året, så de hade kvalificerat sig direkt till söndagens allmänna klass.
Behövde bli 3:a för att komma till välierät, men blev bara 4:e..
Kör så det ryker i alla fall!
Ja maaliin!
För svärfar gick det inte heller så bra som det borde för att  ta sig vidare "den enkla vägen"
Hård kamp!
Kalles andra heat gick betydligt bättre med lähtövoitto! Kom sig vidare till välierät och borde därmed vara direkt vidare till nästa års söndag
Hejaheja!
Ja maaliin taas...
Det var en stund mellan Kalles andra och tredje heat, så vi bänkade oss vid publikvallen en stund. Där såg vi spännande saker, t.ex. dessa två bilar som krockade, slungades mot vallen, varav den ena hoppade över vallen...
Observera det gula bandet, sådär nära satt vi!
Sen var det svärfars tur igen. Tyvärr märkte vi att styrstången kroknat på Mazdan, så styrningen gick inte särskilt bra... 
... han svängde därför av efter ett varv, och hans tävling var därmed slut. Nästa år blir det alltså tävling redan på lördag för honom!
Snart dags för Kalle att ratta Volvon igen...
... medan Mazdan fick stå och vänta på bättre tider!
Gubson, ere sveittot?
Pappa var med och hjälpte mig, eftersom bilen inte startade av sig själv utan vi måste knuffa igång...
Heja gubsi!
Tyvärr räckte det inte till jatkopaikka dethär året!
Punka nämligen...
Sen bänkade vi oss vid publikvallen och tittade resten av tävlingen. Här har vi t.ex. Innanmaa som i A-finalen kom hoppande över vallen. Åhå!
När det var klart ställde vi oss i bådaskön och lämnade in några bud på var. Kavääras och glasskäkning osv tills det blev dags att söka sig till prisutdelningen/budgivningen.
Mina fötter var superfräscha efter två dagar utomhus i crocs/ballerinas. Gissa hur fräscha de blev när det började störtregna efter A-finalen...

Fick behålla båda bilarna, men fick inga nya även om vi satt in på 9(!) olika bilar. Runt 19:30 lastade vi bilarna och åkte iväg hemåt, med matpaus på ABC i Kauhajoki. Det var en svettig men trevlig helg i Honkajoki även detta år, see you again next year Kardaanikunkku-people!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar