4 juli 2013

Kanelbulle-müsli

Handlade ingredienser, rotade i skåpet och gjorde en egen müsli. Som vätska använde jag Emelie's recept. När Kalle kom hem undrade han vad jag hade lagat när det doftade så gott. Svarade att det är müsli varav han utbrast "låktar he såde!? trodd e va kanelbullar ja!". När Citt sen stegade in genom dörren var han lite inne på samma banor, så därför valde jag nudå att kalla denna sats för kanelbulle-müsli. Har inte hunnit smaka med turkisk yoghurt ännu, men när jag smakat på smulorna får den helt klart godkänt! Fast nästa gång ska jag sätta lite mindre honung... Den blev nästan för söt! Fast kanske det behövs till den syrliga yoghurten? Ska prova ikväll, nomnom..

 Passade perfekt i min nya fina glasburk!
Oh the smell...

Recept:
- Havregryn
- Pecannötter
- Pumpakärnor
- Solrosfrön
- Linfrön
- Kokosflingor
- Kanel
- Kardemumma
- Vaniljsocker (äkta, ej vanillin!)
- Nötti-frutti blandning
(tot. ca 14 dl)

- 2 dl äppeljuice
- 1 dl honung (jag använde honung med citronsmak)
- 0,5 dl olja

> Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Jag separerade nötterna och de torkade frukterna/russinen i nötti-frutti påsen.
> Blanda ihop ingredienserna till vätskan och blanda i de torra ingredienserna.
> Bred ut på en ugnsplåt med papper, 200 grader ca 30 minuter. Kom ihåg att röra om emellanåt!
> Tillsätt de torkade frukterna och russinen i slutskedet.
> Låt stå framme och torka en stund innan du sätter i en burk med tättslutande lock. Njut!

1 kommentar: