12 januari 2016

På den nionde dagen

Idag är det sista dagen jag ska skriva nåt om C9 här på bloggen. Lovar! För idag är det nämligen sista dagen på kickstarten/kuren/detoxen, whatever. Spänningen var stor när jag måttade och steg på vågen i morse före jobbet. Med gårdagens lilla pasta-incident i åtanke får jag väl ändå vara nöjd när jag totalt tappat 18 cm runt kroppen, och gått ner 4,3 kg. På nio dagar! Måste erkänna att jag var riktigt besviken att jag inte nådde mitt "mål" på 5 kg. Hade faktiskt trott det skulle lyckas i och med att jag på den sjätte dagen hade gått ner 3,6.. Men men, sånt är livet, och målet med denna kur var ju faktiskt inte att gå ner till en viss vikt, utan att komma igång med det hälsosamma livet igen. Och vet ni, det har jag verkligen lyckats med!

Känner mig mycket mer taggad att fortsätta äta bra mat och träna regelbundet. De där fem kilona jag gärna skulle tappa före sommaren känns kanske ändå inte så avlägsna. Har insett att det finns nån slags självdisciplin där inuti mitt huvud, måste bara lära mig att plocka fram den lite oftare! Överlag är jag riktigt nöjd, mest med att jag inte varit överdrivet trött, hungrig eller orkeslös under dessa nio dagar, och att det ständiga sötsuget jag haft i november-december knappt finns kvar. Mindre pösig mage och några kilon lättare är bara en bonus!

Hela tänket kring energibehov har också klarnat lite mer för mig. Visst är det viktigt att man få i sig sina 5-6 mål mat om dagen, men desto viktigare är vad de där målen innehåller. Ska verkligen försöka hålla tillbaks på kolhydrater nu i vår! Vet att min mage mår så mycket bättre om jag undviker bröd, pasta osv. Men samtidigt behöver jag dem som bränsle för träningen. Ska också försöka minska på mjölkprodukterna, som erövrar stora delar av mitt energiintag. En annan sak jag ska hålla hårt i är en fuskdag i veckan. För hösten var verkligen helt crazy när det kommer till godsaker.. Inga hämningar liksom. Inte så konstigt att vågen visade så förskräckliga siffror! Men vet ni, nu har jag fått en ordentlig spark i baken. Känns mycket roligare att vakna upp med lite plattare mage och veta att det jag stoppat i mig dagen innan är sånt jag behöver, och inte bara sånt jag känner för i stunden.


Längesen ni behövt se mina underbyxor på bild, men det ska ni "få äran" att göra idag:

Dag 1
 Dag 3
 Dag 6
 Dag 9
Fotat ur ganska samma vinklar, men med lite olika avstånd tyvärr.. Sen var jag dum och tog inga framifrån-bilder! Men men... Det var jag och min putmage det.

1 kommentar: