31 januari 2016

Lemon meringue pie

Denna goda marängpaj bjöd jag på i torsdags när jag hade Perfect Home-demo hemma hos mig. Sådär passligt sötsyrlig, och den gick definitivt hem hos tjejerna! Enkel att göra också, speciellt om man väljer att köra med köpis lemoncurd. Recept på hemmagjord lemoncurd kommer i ett skilt inlägg, för att det ska vara enklare att hitta i arkivet sen.


Du behöver:
- pajbotten
- citronfyllning
- maräng

Pajbotten:
- 3 dl vetemjöl
- 150 g kylskåpskallt smör
- 1 kylskåpskallt ägg

> Nyp ihop ingredienserna till en deg
> Låt vila i kylen minst 20 minuter

Maräng:
- 4 äggvitor
- 2 dl socker

> Vispa äggvitorna hårt
> Tillsätt hälften av sockret, vispa smeten blank
> Tillsätt resten av sockret i 2-3 omgångar och vispa ytterligare 1 minut

Gör såhär:

> Förgrädda pajbottnen ca 10 minuter  i 225 grader, låt svalna
> Fyll pajskalet med citronfyllning
> Bred över marängen
> Sänk ugnen till 175 grader, ställ in pajen med ugnsluckan öppen, tills marängen fått fin färg, ca 5 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar