Du behöver:
- pajbotten
- citronfyllning
- maräng
Pajbotten:
- 3 dl vetemjöl
- 150 g kylskåpskallt smör
- 1 kylskåpskallt ägg
> Nyp ihop ingredienserna till en deg
> Låt vila i kylen minst 20 minuter
Maräng:
- 4 äggvitor
- 2 dl socker
> Vispa äggvitorna hårt
> Tillsätt hälften av sockret, vispa smeten blank
> Tillsätt resten av sockret i 2-3 omgångar och vispa ytterligare 1 minut
Gör såhär:
> Förgrädda pajbottnen ca 10 minuter i 225 grader, låt svalna
> Fyll pajskalet med citronfyllning
> Bred över marängen
> Sänk ugnen till 175 grader, ställ in pajen med ugnsluckan öppen, tills marängen fått fin färg, ca 5 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar