5 januari 2016

Flygbiljetter

Hörni! Nu har jag ett litet bekymmer. Det är nämligen så att vi borde börja boka flygbiljetterna till USA-resan. Själv har jag ju främst bokat charter och några ynka Ryanair-flyg i mitt liv, så jag vet inte sådär jättemycket om att hitta billiga biljetter. Grejen är väl den att vi har ett resedatum (18.6) som vi inte kan flexa på. Hemresan är kanske lite mer öppen, men vi har tänkt oss att vi borde vara hemma senast söndagen den 24. juli. Just nu lutar det allra mest mot att flyga direkt med Finnair från Helsingfors, tur-retur till New York. Sen inrikes LA-NY och så hem direkt, alltså måste tiderna stämma ganska bra. Skulle landa på ungefär 800€/person. Jag veeet att man kan hitta mycket billigare om man flyger t.ex. från Stockholm, eller om man bokar flyg som mellanlandar. Men det känns lite som om man vill ta den kortaste och enklaste vägen, även om det kanske inte i slutändan blir den billigaste lösningen. Om ni förstår mig? Skulle ju vara superenkelt att hoppa på flyget i Helsingfors och stiga av i New York, utan att behöva mellanlanda nånstans och vänta i flera timmar på ett flygfält.. Men jag är också medveten om att det troligen kostar några hundralappar extra per person. Dessutom tillkommer ju resekostnaderna till och från Hesa, vilket troligen blir flyg från Vasa, för att göra det så enkelt som möjligt.

Vet egentligen inte riktigt vart jag ville komma med detta inlägg. Kanske bara ventilera lite, fråga vad ni tycker, och ifall någon sitter inne på riktigt bra flygtips?

6 kommentarer:

 1. Själv skulle jag nog troligtvis betala lite mer för att det är smidigare och för att man då slipper eventuellt strul med förseningar osv. Ifall ni väljer att mellanlanda var då bara vaksam att ni använder samma flygbolag eller åtminstone bolag i samma allians för att inte behöva checka ut och in väskorna vid mellanlandning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo just nu känns det faktiskt som om det vore enklast så!

   Tack för tipset, det hade jag inte alls tänkt på..!

   Radera
 2. Skyscanner är en bra och enkel app som ger tydliga resultat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är precis Skyscanner som jag använt mig av nu när jag sökt fram möjliga biljetter :) väldigt bra sida!

   Radera
 3. Kolla just Finnair, kampanjpris (ej ombokningsbara, ej annulleringsbara) Vasa - Hesa - New York, tur/retur 18.6 - 23.7 (hemma 24.7) 1025 € för två personer!

  SvaraRadera