2 januari 2016

Mina mål för 2016

Nu när vi inlett det nya året tänkte jag att det skulle passa med en liten lista på mina målsättningar för 2016. Ganska långt är det väl samma som tidigare som står i fokus, ni vet, träning och hälsa, spendera mindre pengar, umgås mer med nära och kära... Jag ger inte nyårslöften, men jag gör upp mål som jag gärna vill uppnå under de kommande 365 dagarna. Här kommer de då, mina tio målsättningar för 2016, utan inbördes ordning:

1. Jag vill få en fast tjänst. Kanske låter tokigt att säga när man är 24 år och med dagens arbetsmarknadsläge... Men det är mitt mål och jag hoppas få skriva under ett sånt papper till hösten.

2. Jag vill prioritera sömn. Gå och lägga mig tidigare, sova längre nätter, och hoppeligen få lite mer energi av det.

3. Jag vill vara snäll mot min kropp. Äta bättre, fortsätta motionera och se till att gå ner några kilon för hälsans skull. Jag vill inte dricka "i onödan", och så ska jag faktiskt försöka att inte feströka så ofta.

4. Jag vill spara alla extra pengar jag får. Nu blir det slut på alla spontana inredningsköp och "oj va snygg tröja, den måste jag ha!". Som ni vet ska vi till USA 5 veckor i sommar, och tills dess behöver jag varje extra liten slant jag kan spara. Tänker att det nog är bättre att göra något roligt med de pengar man satt undan, istället för att lägga dem på ännu en ljuslykta...

5. Jag vill påbörja husbygge. Vi har ju redan gjort ritningar, men nästa logiska steg skulle kanske vara att hitta en tomt att bygga på. Något konkret vill jag åtminstone göra åt husdrömmarna detta år.

6. Jag vill läsa fler böcker. Förra året läste jag 2,5 böcker. Jag tänker att i år ska jag åtminstone hinna med dubbla antalet.

7. Jag vill sätta mindre tid på sociala medier. Skärmtiden ska reduceras duktigt under året. Vet faktiskt inte hur många timmar per dag jag sitter och glor in i en skärm, men nu ska det få ett slut.

8. Jag vill ge mer tid åt mina nära och kära. I stället för att alltid åka iväg till Nykaabi i sista minuten så jag just och just hinner till stallet innan det blir mörkt, kunde jag kanske stiga upp lite tidigare och åka iväg och hälsa på t.ex. fammo och faffa före ridturen.

9. Jag vill prova på något nytt. Om det då är att hoppa bungy jump, äta sniglar eller arbeta med något nytt spelar ingen roll, bara jag vågar ta steget och utmana mig själv lite.

10. Jag vill resa och uppleva. Livet är så mycket mer än en charterresa till Turkiet varje höst. I sommar tar jag det första stora steget ut i stora världen, och jag hoppas innerlig att det ger mersmak för mitt resande framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar