Här kommer en steg-för-steg beskrivning på varm smörgåstårta:
Fyllning 1:
- 4 hårdkokta ägg
- ½-1 dl majonnäs
- 2 msk hackad dill
- salt, peppar
- 1 burk tonfisk, om man vill
> Mosa äggen och rör ihop ingredienserna
Fyllning 2:
- 100 g bacon/rökt skinka
- 1-2 klyftor vitlök (jag lämnade bort)
- ½ purjolök/1 lök
- 1 msk vetemjöl
- 1-2 dl grädde
- salt, peppar, ev. övriga kryddor
(jag använde chili, paprika och en klick senap)
(jag använde chili, paprika och en klick senap)
> Hacka skinkan och löken, fräs en stund i stekpanna
> Strö över mjölet, häll över grädde, krydda och låt puttra en stund
Topping:
- 2 hårdkokta ägg
- 4 msk majonnäs
Garnering:
- Tomatskivor
- Riven ost
Gör så här:
> Montera två formfranska skivade på längden bredvid varann (går också att rada ut rostabrödsskivor)
> Bred ett lager smör på bottnen, bred på fyllning 1
> Sätt på ett till lager med bröd + smör, bred på fyllning 2
> Sätt på ett sista bröd- och smörlager, bred på toppingen
> Skiva tomater och täck smörgåstårtan, toppa med riven ost
> Gräddas i 225 grader, ca 20 minuter, strax före servering
Helt sjukt gott!
Nu vet jag vad jag ska bjuda junttun på nästa gång!!!
SvaraRaderablir säkert perfekt!
RaderaÅh nu fick jag nya fyllningar att testa, tack för det! :) Absolut en av mina favoriter och så enkel att göra.
SvaraRaderaja, så enkel men så god!
RaderaVa smaskigt det ser ut!Du har alltid så intressanta recep.Hur många portioner/personer räcker det?
SvaraRaderaSupergott! Tack ska du ha :) Skulle gissa på 10-15 personer, beroende på hur stora bitar man tar. Vi var 11 st och det blev en stor bit över.
Radera