7 januari 2016

Back to work

Så ingen har väl undgått att vi passerade det magiska trettiostrecket på temperaturmätaren idag. Tyvärr stod det minus framför... Kan säga att det känns som att bo i ett kylskåp här i vårt hus just nu! Det är också dagar som dessa som man funderar lite extra på varför man egentligen bor i Finland..

Idag var dagen när jag återvände till jobbet efter nitton(!) dagars julledighet. Vårterminen inledd. Lite över en månad till sportlov, sen igen en månad till påsklov, och efter det slutspurtar vi med två månader så är det sommar, alltså inte ens sex månader till sommarsemestern. Inte för att jag vantrivs på jobbet eller så, men det är bara ett konstaterande, time flies! Mjukstartar jobblivet med två lite lugnare dagar före det blir helg igen. Skönt när vi bara hade sex pinnar idag, fick till och med skicka hem viKari(e)n efter bara några timmar, haha! Men vad jag tycker om att ha två dagar öppningsskift efter nästan tre veckors jullov kan vi ju diskutera... Nå, åtminstone fick jag sluta tidigt.

Dagens största dilemma var vad jag skulle träna idag. I och med C9 så ska man ju motionera 30-60 minuter varje dag, för bästa resultat. Var på gym igår, och hade planerat in en promenad med Louise idag. Men på nåt konstigt vänster tyckte hon inte det skulle passa med en promenad i -30!? Dock tog jag saken i egna händer när jag kom hem vid halv tretiden och gick en 5 kilometers runda. Det var ju ändå "bara" -22.. Och vet ni, det var faktiskt inte så farligt som jag tänkt mig! Lite kallt om kinderna och röven bara. Speciellt kul sen efter duschen när jag packade in mig i mina tjockaste mjukisbyxor, en långärmad, min tjockaste stickatröja, strumpor och stickasockor, drack min middagssmoothie och bäddade ner mig under den tjockaste filten vi äger.. och ändå frös. Jaja. E var väl bäter snart!

 Welcome back to Kimo, liksom!
 Hade utrustat mig med min bästa vintermundering. Tack och lov var det så kallt att vi inte kunde gå ut med kidsen idag...
... så då var jag ju tvungen att gå ut själv. Ifall ni tyckte ni såg en smurf längs vägarna i Oravais så var det bara jag!

1 kommentar:

  1. Hej! Tänkte bara säga att jag svarade på din kommentar gällande New York i inlägget du kommenterade :)

    SvaraRadera