21 augusti 2013

Önskeinlägg 1 - framtiden

Roligt med frågor - och för er säkert ännu roligare med svar! (eller ja, med "vettiga" inlägg överlag) I dagens inlägg ska jag försöka väva ihop flera kommentarer/frågor som ramlat in angående min/vår framtid. Frågorna är följande:

Therese skrev "Ho tror do att tett liv sir ut om fem år? Eller har du na skilld saker du sko vila ha gjort inom fem år? Ho mang bån vill du ha? Vill du alls ha bån kanski man bord fråg först? :P"
Anso skrev "Dina/era framtidsplaner?"
och Anonym2 skrev "Eventuella mål med hösten? Vart skulle du resa om du skulle åka iväg just nu?"

Och svarsinlägget lyder såhär:
För att börja med det som ligger närmast till kan jag berätta att målen med denhär hösten/vintern är att komma i form genom gymträning och lite bättre kost (ett inlägg om det senare) samt att få klart här i hushållet. Planen är att färdigställa kontoret innan det blir kallt ute, eftersom fönstren ska både slipas, målas och tätas innan snön kommer. Tapeterna har vi valt färdigt (blev över från sovrumstapetseringen), bara att sätta upp på väggarna. Därefter följer Kalles rum, så tidsplanen är väl att ha färdigställt insidan till jul.
För tillfället ser det ut såhär i de två rummen:


Drömmer också om att åka iväg till Indien i februari tillsammans med svärfamiljen. Svärisarna åker till Goa i Indien varje år (har gjort det i ca 5-6 år nu) runt sportlovet, och stannar i två veckor. Haken är väl att jag är nyanställd på arbetet och knappast har möjlighet att ta två veckor ledigt sådär bara. Så på något vis känns det som om Indien får stanna som en dröm i bakhuvudet ett tag till... Men visst ser det härligt ut?


Som ni säkert förstått är vi också hårt pågång med att skaffa hund. Båda vill, men just nu finns det inte riktigt tid för en hundvalp. Intalar mig att det blir till vintern, men ska vi vara realistiska kan det nog ta till nästa sommar innan vi 1. bestämt oss för hund 2. fixat lite mer ledig tid och 3. gjort lägenheten dog-safe. Så tills dess drömmer jag om en sånhär sötis:


För att sammanfatta min "femårsplan" i några ord: Skaffa hund, förlova mig, gifta mig, bygga/renovera hus, skaffa barn, åka till Australien. Inte i nån särskild ordning, men enligt sambon så "ska itt vi ha na bån förrän vi har husi fädi, fö annås siter do bara å latar de tå do e gravid å ja måst göra allt arbeit" (no comments). Och så tänker jag ju att Australien blir bröllopsresemål... Angående barnens antal, ja, det klassiska en flicka och en pojke skulle ju vara toppen. Men man vet ju aldrig hur det blir! I alla fall max tre ungar, annars måste man skaffa en buss i stället för bil.


Och ja, det var väl i princip vad jag kommer på just nu. Fick jag resa iväg nånstans nu på direkten skulle det nog vara Turkiet. Har en sån otro-hoolig Turkiet-längtan just nu! Sköna dagar vid poolen. Turkiskt ris. Gå på bazaaren. Dondurma-glass. Billiga kläder, skor, väskor. Bara slappa och ta det lugnt. Men ett Turkiet-besök är nog knappast heller aktuellt på en bra stund. Kanske i juli nästa år när jag har semester, ifall jag inte får övertalat gubben att åka på dendär roadtripen till Norge vill säga. Är i alla fall väldigt aavis på mor & far som är påväg till Turklandet om ca en månad. Två år sen jag senast såg Alanyas vackra silhuett...

 VS

Annars har jag inte mycket att berätta denhär onsdagen. Varit på jobbet mellan 8:20 och 16. Handlat. Ätit Kalles goda mat. Varit på en 1,5 timmes promenad tillsammans med Madde & Cila och deras hundar. Duschat. Kokat ägg. Nu väntar jag att gubben ska få färdigt sin Playstationrunda så vi kan fixa kvällsmål och titta Under The Dome. Ettäs sellasta tänään!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar