17 januari 2017

Saker du kanske inte visste om mig

Nu som då brukar jag göra "saker du inte visste om mig"-listor här på bloggen. En av dem återfinns t.ex. här, en annan här och en tredje här. Idag tyckte jag det skulle vara en passlig dag att avslöja lite mera om mig själv, så nu har jag tänkt så det knakar och listat några saker ni troligen inte vet om mig från förr.

1. Jag har väldigt bra immunförsvar. Igenom hela min högstadie- och lågstadietid tror jag att jag var hemma från skolan på grund av sjukdom ungefär fem gånger. I Yrkes var det kanske två-tre dagar på 3 år. Sen i BI började jag plötsligt bli sjuk, mycket och ofta, och samma visa när jag började jobba på dagis i Oravais. Visade sig senare att båda husen var fuktskadade, och stängdes pga det... Nu sen jag började jobba i Kimo (hösten 2015) har jag varit hemma från jobbet två gånger. Och då jobbar jag alltså på dagis, den värsta smittplatsen i universum!

2. Jag tittar väldigt sällan på tv. När jag bodde ensam skulle jag överhuvudtaget inte ha behövt en tv, om det inte var så att jag kopplar i datorn och använder tv-skärmen att se på serier eller film. Sen jag flyttade ihop med Sebastian har jag dock fått ändra lite på mina tv-vanor, i och med att han är en sån som alltid ska ha på tv:n i bakgrunden.. Ja jösses, har ju till och med gått med på att ha en tv i sovrummet!

3. Jag är ingen freestylare när det kommer till matlagning eller bakning. Trots att jag är utbildad bagare och tycker väldigt mycket om att laga mat, så använder jag nästan alltid recept när jag tillreder något i köket. Visst, mina allra vanligaste maträtter behöver jag inget recept till, men skulle t.ex. aldrig komma på att provbaka bröd utan att använda ens något slags grundrecept. Beundrar verkligen dem som hittar på helt från grunden!

4. Jag vänder mig i sängen ungefär femtio gånger under en natt. Vaknar aldrig som jag somnat, och ligger inte kvar i samma position speciellt länge medans jag sover. Hur jag kan veta det? Jo, för att jag för det mesta vaknar när jag behöver svänga mig...

5. Matematik har alltid varit mitt sämsta ämne i skolan. Multiplikationstabellerna kunde jag för att jag har ett superbra sifferminne (ironiskt, eller hur?), men förståelsen för allt annat har jag nog missat när Gud delade ut matematik-hjärnceller vid födseln. Beviset på mina värdelösa matematikkunskaper är t.ex. att jag blev underkänd i studentskrivningarna i matematik på första försöket. Hade ynka 4 poäng... Efter att ha tränat med mosters man hela vintern lyckades jag skrapa ihop till 25 poäng på vårens skrivningar, och fick därmed ett C i mitt studentbetyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar