7 januari 2017

Lately

Just nu njuter jag av mina sista lediga dagar innan jobbet kallar igen på måndag. Har hunnit med en hel del, men ändå inte så mycket, de senaste dagarna. Varit på många promenader, gått på Vaasa Day Spa, lunchat tillsammans med Hanna, gjort en liten roadtrip till Jeppis och Larsmo för att hämta upp några loppisfynd, städat ut det mesta av julen, fredagsmyst hos svärföräldrarna och så ganska mycket sofftid på det. Börjar känna mig relativt utvilad och redo att återgå till arbetslivet. Och det är väl på bästa vis, när semestern gör en utvilad och taggad för nya utmaningar!

Min C9-kur går fortsättningsvis bra, om än dagens siffror på vågen gjorde mitt smått besviken. Har nog fortfarande många, många kilo att kämpa bort innan jag känner mig i form och redo att visa mig bland folk i mindre kläder än mjukisbyxor och huppari.. Men jag är åtminstone på väg åt rätt håll, dvs. neråt, så det är väl bara att fortsätta kämpa! På måndagen är det sista dagen med C9 och efter det är det hälsosammare mat, mindre portioner, betydligt mer motion och mindre godsaker som gäller. Just nu känns det absolut inte svårt alls att uppnå, men vet att sen när jag är "fri" igen så får jag nog jobba en hel del med min motivation och självdisciplin...

Igår åkte julgranen ut här i gården, och även om jag inte hade tänkt städa bort resten på åtminstone en vecka (brukar hur bra som helst hålla mig till tjugondag knut) så åkte nog det mesta igår kväll och idag.. Allt blev bara så konstigt här efter att julgranen försvann. För det första blev det så ljust och rymligt, och för det andra så kändes alla tomtar och allt rött bara.. för mycket på nåt vis. Så idag har jag bytt gardiner och kuddfodral och tagit bort allt julpynt förutom julbelysningen (med undantag för sovrummet där jag faktiskt rev ner tro, hopp och kärlek när jag bytte gardiner). Nu blev det mycket vitt och grått här i stället, "vinterbonat" som jag brukar kalla det. Då är det bara att vänta till påsk då så får man ösa på med pasteller, ta in tulpaner och vänta på vår och sen sommar.. Längtar redan! Beställde nyss lite vårigare kuddfodral från H&M Home för att höja vårfeelisen. Jaja. Annars inte mycket denna lördag kväll!

 Så här kan jag allt som oftast se ut när jag ligger i soffan...
... och sambon så här, när han är missnöjd över sin frisyr efter duschen.
 Vi har haft så otroligt vackert vinterväder hittills i år!
 Syrran och jag red ut på en iskall barbackatur med hästarna i -20 grader i onsdags.
 Pink drink.
 Nöjd och glad efter det otroligt sköna besöket till Vaasa Day Spa, där jag började med ryggmassage och avslutade med ansiktsbehandling.
 Hanna och jag lunchade på Raawka. En ny upplevelse för mig, och en väldigt positiv sådan!
 Sista bilderna av granen...
... som var ett barrande helvete och nu är ett minne blott.
 Sista julpynten, som åkte ut ungefär exakt tjugofem minuter efter att denna bild blev tagen.
Dagens supersmarriga lunch/middag C9-style: Kycklingfärsburgare med batatfranska. Yummie!

2 kommentarer:

  1. Vinterbonat låter fint :) He ska ja å inför. Kommer jo bli så mörkt å trist annos utan all julbelysning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja tycker he e en bra kompromiss mellan full julmundering å vårigt värre ;)

      Radera