19 januari 2017

Almost weekend

Torsdag, och bara en jobbdag kvar till helg.. igen! Som sagt, känns som om det endast finns måndagar och fredagar i mitt liv just nu... Den här veckan har vi inlett skrinnsäsongen på dagis, och idag steg till och med jag ut på isen med fötterna i skridskorna. Och inte vilka skridskor som helst, nej, sprillans nya! Eller nja, loppisköpta faktiskt, men nya för mig. Tidigare har jag haft ett par klassiska flickskridskor, som jag haft sen jag gick i femman ungefär. Har i många år tyckt att de varit obekväma och kalla och på gränsen till för små. Blev plågsamt påmind om det när vi skrinnade till Johns villa dagen före julafton.. Så häromdagen efterlyste jag pojkskridskor på FB-loppis, och det visade sig fort att min kompis Tanja hade ett par i passlig storlek att sälja åt mig. Idag fick jag således prova dem, och det kändes betydligt bättre!

Slutade jobbet vid 14-tiden och bilade raka spåret till min forna hemstad, för att ta ut tant-Elli på en torsdagstur. Som vanligt hade jag ju otur med vädret (verkar vara nån slags grej i år!), och vi fick kämpa oss genom en både glashal och blåsig tur. Men vi klarade det! Hemma i Jutas spanade jag in mamma och pappas nya matsalsbord och funderade på livet överlag med parenteserna. Sen ut på vägen igen och till mitt nuvarande hem i det väldigt mycket blåsigare Oravais, där Sebastian hade gjort middag tills jag kom hem. Efter det har jag tvättat kläder, duschat, haft lite hemma-spa, ätit bondost till kvällsmål och påbörjat packandet av väskan.

Imorgon efter jobbet åker vi alltså iväg till Åbo för att hoppa på Viking Grace till Stockholm och tillbaka. Erkänner att jag inte är speciellt taggad för kryssning när jag lyssnar på hur vinden nästan viner sönder inglasningarna på balkongen.. Men får väl bara hoppas att det ger sig lite tills imorgon kväll. Annars vet jag en som kommer ligga däckad på toagolvet i hytten hela natten... Usch, jag blir verkligen lätt åksjuk, och ännu lättare sjösjuk! Nämnde jag att det var sambons idé med kryssning? HEH. Nämen, e var nåo bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar