2 januari 2017

Restpaj

Kanske ni har tröttnat på mina recept redan? Skit för er, för i år tänkte jag faktiskt försöka bli lite duktigare på att sätta upp nya recept här i bloggen. Nån av er kanske fortfarande har lite julskinka kvar i gömmorna? Då har jag ett bra tips vad ni kan göra av den, i stället för att slänga bort den sista biten. Gör en restpaj! Jag använde mitt vanliga recept för pajbotten och äggstanning, och sen grävde jag fram lite allt möjligt halvgammalt ur kylskåpet och vände i. Det enda jag hade glömt var tydligen saltet... Annars helt gott att tugga på några dagar i slutet av december! (ni kan ju minnas till nästa år)


Pajbotten:
- 150 g smör
- 1½ dl grahamsmjöl
- 1½ dl vetemjöl
- 2 msk vatten

> Nyp ihop till en pajdeg och tryck ut i smörad form
> Förgrädda i 175 grader, 10 minuter

Fyllning:
- 3 dl grädde (jag använde 2 dl vispgrädde och 1 dl mjölk)
- 3 ägg
- 2 dl riven ost
- Kryddor enligt behag
- ca 300 g skinka
- Två nävar fryst broccoli
- 1/4 Paprika
- 1 tomat
- ca 10 cm purjolök

> Hacka skinkan, paprikan, purjon och tomaten i passliga bitar
> Rör ihop äggstanningen och tillsätt övriga ingredienser
> Häll över den förgräddade pajbottnen, grädda i 175 grader ca 45 minuter

1 kommentar: