23 januari 2017

Måndagslista

Idag har jag haft en riktigt typisk måndagskänsla, ni vet, man känner sig bara på dåligt humör och inget blir riktigt som man hade tänkt sig, tiden räcker inte till, det finns inte lust eller ork att göra något... Sällan är måndagar så för mig, men idag blev det så. Överlevde ju i varje fall jobbdagen, och har bara matlagning, protokollskrivning och zumba kvar då, så får jag "logga ut" för idag. Kanske det blir en bättre dag imorgon! Tänkte i varje fall bjuda er på en lista, som jag hittade hos Ida.

Hur har din dag varit?
Egentligen har den väl varit helt okej, det har inte hänt nåt dåligt eller så. Men humöret har bara varit lite "måndagigt"...

Vad skulle du ha hetat om du inte fått det namn du har nu?
Mina föräldrar hade väl nog bestämt sig för att det blir Maria om jag är en flicka, men hade jag däremot varit pojke så skulle jag ha hetat Jani.

Vilket är ditt största beroende?
Förutom min telefon, så är det nog absolut läppvård av olika slag, t.ex. Bepanthen och Blistex. Skulle aldrig överleva en dag utan!

Vad gör du när ingen annan ser?
Petar mig i näsan.

Finns det något helt vanligt någon gör som du tycker är ovanligt roligt?
När Sebastian stiger upp på morgonen och är så i sömnen att han krockar i dörrkarmen i sovrummet. Får bita mig i läppen varje gång så jag inte skrattar ihjäl mig.

Om du skulle bli psykiskt sjuk, vilken sorts sjukdom skulle du drabbas av?
Hmm, säkerligen depression? För ätstörningar är det i varje fall inte...

Vad beställer du på krogen?
Lonkero eller Somersby äppel. Är inget stort fan av drinkar, men måste jag ta en så blir det nog "Punainen Kala" eller "Kelkka".

Vilken är din största skräck?
Höjder. Eller är kanske egentligen mest rädd för att falla. Minns i lågstadiet när jag hade högsäng i mitt rum, och varje morgon vaknade av att jag drömde att jag föll.. Så rädd var jag!

Hur gör man för att ragga på dig?
Ger mig uppmärksamhet och komplimanger, får mig att skratta. Fångar mitt intresse, helt enkelt!

Vad har du funderat över på sistone?
Min framtid. Känner att jag vill komma mig vidare i livet ganska snart nu...

När skäms du?
När jag måste visa mig i bikini bland folk. Det är bättre bland okända, t.ex. i simhallen eller i södern, men allra värst är det nog om det finns en hel del bekanta eller vänner på plats.. Känns som om de skulle "stirra ut mig" fast de troligen inte ens bryr sig hur jag ser ut.

Vem är den mest kända människa du talat med?
Oj, har jag ens träffat nån kändis!? Den första jag kom att tänka på var vår justitieminister/SFPs ordförande Anna-Maija Henriksson, som är min kusins gudmor. Har träffat henne många gånger på kalas och tillställningar hos min moster.

Vilket uttryck använder du lite för ofta?
"...å hon ba..., ...å ja ba..." och "typ". Väldigt dåliga uttryck som fastnat sen tonåren!

Har du någon gång fått en konstig komplimang som varit bra ändå?
Jaa-a, vad skulle det ha varit då? Kanske när Marie en gång i tonåren sa åt mig att "Mimmi do har itt nain röv to, an finns jo itt ens! Men tur fö te så har do i alla fall stora tissar." HAHA.

Vilket är ditt vanligaste vardagsproblem?
Att jag inte kommer mig i säng i tid på kvällarna. Vad jag ska äta, som är gott men hälsosamt. Att jag inte orkar gå och duscha direkt efter träning. Mitt hår, som aldrig är bra, vad jag än gör åt det.

Vad gör du när du är ledsen?
Ligger på sängen och surar/snyftar, och kryper ihop till en liten boll av självömkan. Eller lyssnar på sorgliga låtar!

Om du bara fick ha på dig en sak för resten av ditt liv, vad skulle det vara?
Pyjamasbyxor, mjukisbyxor eller leggins. Bekvämt är kodordet för mig!

Har du någon gång slagit någon?
Kanske min lillasyster... Och nån pojkvän som sagt något dumt för att retas. Men har nog aldrig varit i nåt riktigt slagsmål, om ni undrar över det!

Vad ser du framemot just nu?
Sportlovet, då jag ska åka till England och hälsa på Tees och hennes lilla familj!

1 kommentar:

  1. Jaa snart kåmbär do hid, he ska bli så kul!! :D <3 <3

    SvaraRadera