18 januari 2017

Det tråkiga livet

För det mesta blir det ju så att man på sociala medier bara skriver om eller sätter upp bilder på det som är positivt och roligt och spännande, ni vet "glansbildslivet". Men för mig, och säkert för många andra där ute, existerar ju den där gråa, trista vardagen också, och ibland gör den sig plågsamt påmind. Just nu har jag lite "lejdon" på min vardag (vet inte om detta är ett januari-fenomen, har nämligen för mig att jag skrev nåt liknande förra året också!?). Ni vet, jag jobbar, vilar på soffan, tillverkar eller värmer mat, gör nån slags kvällsaktivitet, tittar tv och går sen och lägger mig. På helgerna händer det sällan något väldigt spännande, och det känns liksom som om den där livsgnistan skulle behöva eldas igång lite igen. Och visst, det hör väl till att vardagen är lite grå och trist ibland, det är väl därför det heter vardag...

Vilken tur då att jag (oftast) funkar så att jag genast blir på lite bättre humör när jag har något att se framemot. Som t.ex. en resa, träff med en kompis, ett gemensamt träningspass... Ni fattar. Igår kväll var jag lite deppig och nere, och var och yttrade mig åt sambon att "ja har så tråkit liv!". Men den karln är minsann inte fantasilös han, nej, då utbrast han nästan genast "men vi far på kryssning i häljin tå!". Sagt och gjort, nu har vi bokat en kryssning Åbo-Stockholm-Åbo fredag-lördag med Viking Grace. God mat, en natt hemifrån och bara tumistid att fördriva. En liten avstickare i vardagen, så att säga.

Och jag känner redan att jag är på lite bättre humör. Inte ens dammsugningen efter jobbet idag smakade så trä som den annars skulle ha gjort. Och det gör inte ens nåt att jag måste värma gårdagens pastalåda eller släpa mig till gymmet i kväll. För det behövs ju egentligen så lite för att pigga upp det gråa, trista livet vi lever. Sen tror jag att det är bra att vi vågar berätta om det också. För alla vet ju, att livet verkligen inte är nån glansbild. Sällan är verkligheten så slipad som den ser ut på Instagram.

//Lyckan är ett nystädat hem//
//Årets första tulpanbukett//

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar