22 januari 2017

Mini-vacay

I helgen åkte alltså sambon och jag iväg på en minisemester, på en kryssning mellan Åbo och Stockholm. Ett ganska spontant beslut vi tog häromdagen resulterade alltså i en riktigt skön och lite annorlunda helg! Vi slutade båda lite tidigare på jobbet i fredags och åkte iväg hemifrån ganska prick klockan två. Med två pauser var vi nere vid hamnen i Åbo redan halv åtta, så vi hade en stund att fördriva på terminalen innan Viking Grace styrde ut till sjöss 20:55. I och med att själva kryssningsbiljetterna var så billiga (35€/pers), så passade vi på att unna oss en lite bättre hytt i stället. Hade gärna tagit en med utsikt, men tyvärr var de slutsålda..

Började med att gå på buffé. Som vanligt fanns det allt för mycket godsaker, och vi åt av både kalla rätter, olika varmrätter och förstås efterrättsbuffén. Det mesta var gott, och vi fick nästan rulla tillbaks till hytten. Tog det ganska lugnt under kvällen och kröp ner i de sköna lakanen relativt tidigt, för att kunna vakna upp pigga nästa morgon. Och tidig morgon blev det också, ofrivilligt... Hade satt alarmet på 7:50 så vi skulle hinna på frukostbuffén som vi bokat, men då tänkte jag ju förstås inte på att klockan skulle ändra. Så 6:50 blev det väckning då, och vi pallrade oss iväg till frukosten. Lika bra var väl det! Resten av dagen spenderade vi med att vandra runt på båten. Åt lunch/middag på Frank's, och sen var vi faktiskt på spa innan vi kom tillbaks till Åbo. Riktigt skönt med bastu, jacuzzi och relaxande! Powernappade lite också så vi skulle orka köra hem i natten..

Runt 19:40 var vi i land, men det tog till 20:30 innan vi hade kommit oss bort från hamnparkeringen.. Det var nämligen lite trafikstockning! Stannade två gånger, en gång för att dricka kaffe/äta smörgås, och en annan gång för att inhandla lite mer spolarvätska. Jag körde till Björneborg och Basti resten av vägen. Hemma igen var vi klockan 2 på natten. Då var det minsann skönt att krypa till kojs i egen säng!

 
 Basti "tvingade" mig att smaka en mussla.. Det var väl ingen succé precis.
"Hur mycket efterrätt kan man trycka in på en liten tallrik?"
 Otroligt vackra färger över Stockholm i morgonskrud! Synd att de inte riktigt fastnade på bild..
 Basti fick agera fotograf på en liten photoshoot med mig som modell...
... och sen tvingade jag med honom på bilden också. Gick ju inte sådär vidare alltså! "Ja hatar att va på bild!"...
 
 Goda burgare på Frank's!
 Det jag köpte med mig hem från taxfreen, förutom lite choklad och vin. Calvin Klein-underkläderna har ju blivit rätt hypade på senaste tiden, så klart att jag också måste prova om de är så sköna som det sägs.. Och visst stämmer det! Nu får jag väl bara se till att ta en sån där "ligger här i mina Calvin Klein-underkläder bland vita krispiga lakan och läser en tidning"-bild då. ELÄR SÅ ITT.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar