13 juli 2015

Somrig dajmcheesecake


På torsdagens Enjo-party var det egentligen tänkt att jag skulle bjuda på dajmmarängtårta. Men denhär bagaren var tydligen inte sådär jättepro på att göra marängbottnar... Så det blev ändrade planer! Hade redan hunnit köpa hem dajm, och till och med vispa 8dl (!) grädde. Då var det bara att gnugga geniknölarna, googla lite, och verkställa. Det blev en riktigt enkel men god dajmcheesecake, som jag toppade med färska jordgubbar och kinuskisås. En riktig sommardröm, som var hur enkel som helst att göra!

Du behöver:
- Digestivekex
- Smör
- ca 6 dl vispgrädde
- 2 msk florsocker
- 300 g Philadelphiaost
- 4 dubbeldajm

> Smält smöret och krossa kexen, blanda ihop och tryck ut i bottnen på en form med löstagbar kant
> Vispa grädden, blanda med färskost, florsocker och krossad dajm
> Häll över bottnen
> Frys i minst 3 timmar
> Sätt i kylskåp ca 2 h innan servering

Till dekoration: Färska jordgubbar, kinuskisås (jag fuskade och köpte Pirkkas) och Dajm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar