28 juli 2015

London dag 2

Vår andra London-dag började vid niotiden. Avnjöt hotellfrukost och gjorde oss i ordning, och traskade sen iväg till stationen och tog tunnelbanan in till stan. Började med ett besök till Buckingham palace, där det verkligen var livat. Flera tusentals mänskor stod uppradade med sina kameror och väntade. Vi trodde nästan att vi skulle få se Bettan där ett tag, men det visade sig att det bara var frågan om en vaktutbytningsceremoni. Traskade vidare och tog sen tunnelbanan till Harrods, där vi mest ögonshoppade.. Kom faktiskt hem med en liten sak denhär gången! Sen blev det lunchpaus på Hardrock Café. Verkligen ett ställe i min smak, både stället och maten. 

Efter det var det dags för den efterlängtade (eh?) shoppingen. Vi splittade på oss, så Madde och Rico gick skilt för sig. Kalle och jag, som faktiskt inte är sådär värst shoppande av oss (åtminstone inte på denhär resan var jag det...) gick bara in i några utvalda butiker, och tog sen kaffepaus på Starbucks. For vidare med tunnelbanan till London Bridge, dit vi faktiskt inte var på förra Londonresan. Började bli ganska trötta i både knopp och kropp, så vi sökte oss tillbaks till stationen. Men jösses vilka folkmassor som var i farten.. Märktes verkligen att det var måndag och folk var påväg från jobbet. Vet inte hur länge vi hamnade att vänta och trängas nere i tunnlarna under marken. Huhhu alltså! Å svejttot vare. Låg och slappade en stund på hotellet innan vi gjorde oss i ordning för kvällen. Middagen avnjöts vid The Circle Pizza co, med åtföljande efterrätt på Bill's, där vi varit kvällen före.

Tog kanske i lite när jag plockade frukost åt mig...
He va liti folk jär...
Kan vi se Bettan nånstans?
Buckingham Palace i all sin prakt!
Trafalgar Square skymtar lite..
Harrods!
"No pictures please"
Första gången nån av oss besökte ett Hardrock Café
Nöjd_pojke_92
Åt en supergod hamburgare - resans tredje och sista.. Nu vill jag inte se hamburgare och franska på ett bra tag!
Shopping på Oxford Street!
Vi njöt mest av kaffepausen..
På London Bridge!
Tower Castle
Synd att det var så många båtar parkerade mitt i floden, fick inte dendär perfekta bilden...
Shoppingalstren!
Kvällens matställe, Circle Pizza
God prosciuttopizza bakad av surdeg!
Tillbaka på Bill's. Kunde ha tagit hem en av dedär gamla läderfåtöljerna! 
Dagens efterrätt: Strawberry Eton Mess (mascarpone och jordgubbar, i princip)

På den tredje dagen, tisdag, blev det tidig väckning, närmare bestämt 6:45. Gjorde oss i ordning, packade det sista, åt frukost och checkade sen ut. Traskade iväg till stationen och tog 8-tåget till flygfältet. Flyget tillbaks hem skulle starta 10:35, men tror vi lyfte först vid 11-tiden. Hemma var vi klockan halv fyra finsk tid. Började med lunch/middagspaus vid ABC i Pirkkala innan vi bilade de tre timmarna hem till Årvas igen. Får tacka Madde och Rico för trevligt sällskap, och säga att det blev en toppenresa! Om jag måste välja ifall Dublin eller London var bättre? Tror nog att London stulit en bit av mitt hjärta, faktiskt. Men visst var Dublin också vackert!

I väntan på att stiga på flyget hem
Resans inköp: Målarbok + pennor, leggins, två tröjor, underkläder från Victoria's Secret samt ett doftljus (+ ett paraply)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar