28 juli 2015

Hösten knackar på dörren

Idag när jag vaknade sköljde en kraftig höstkänsla över mig. Solen kikade sådär halvt fram bakom ett molntäcke, men luften kändes på nåt vis annorlunda. Så länge jag donat på med diverse hushållssysslor här hemma har jag inte kunnat skaka av mig känslan. Insåg att det faktiskt är sista veckan i juli, hur nu det gick till, och att jag bara har några semesterdagar kvar. På måndag återgår jag till jobbet. Plockade i mina nyinköpta saker från Tuuri, bland dem en årskalender, och konstaterade att det nog börjar bli dags att skapa lite normala rutiner. Längtar efter att göra nåt vettigt på dagarna, äta ordentlig mat, träna på kvällarna. Men samtidigt känner jag att semestern kunde fortsätta en stund till.. Som jag redan sagt har det för min del blivit flängt över land och rike lite väl mycket denhär semestern. När vi var till Tuuri igår var det sjunde(!) gången jag åkte sträckan Årvas-Alavus denna månad.

Tuuri, ja. Dit var jag igår med mamma och Kati. Startade från Sale i Jepo klockan tio och var hemma i Årvas igen runt kl 18. Mamma köpte nya sandaler åt mig, så nu har jag äntligen en lite snyggare variant av "vandringssandaler". Vi åt pyörremyrsky på Spice Ice och avslutade shoppingrundan med pizza. Däremellan blev det köpt ett och annat smått och gott, t.ex. ett nytt skydd till min telefon, lite hårprodukter, kontorsmaterial och fem nya filmer. Gummistövlar, som var det enda jag egentligen hade på min lista, fick jag tyvärr inte med mig hem.

Idag har jag inget särskilt pågång. Kalle ska strax iväg på övning med sin faffa, och under tiden hade jag kanske tänkt måla detdär soffbordet, som fortfarande står i uthuset och väntar på bättre tider. Sen får vi se ifall jag har energi för nåt annat intressant. Gymmet lockar sådär smått...

När jag kom hem från Tuuri hade Kalle skruvat upp min nyinköpta lampa. Nu är Hektar-familjen komplett i vardagsrummet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar