14 juli 2015

Semesterpaniken

Just nu håller jag på och får lite semesterpanik, om det nu är ett begrepp. Halva semestern har gått, och det känns som om jag inte hunnit med eller kunnat göra nästan nåt av det jag hade föreställt mig. Här kan ni läsa om mina semesterplaner för denhär sommaren. Visst, jag har redan gjort eller kommer att göra flera av sakerna. Men det är de små detaljerna som fallit bort för mig. Man ska ju inte jämföra eller så, men faaan vilken jävla skitsommar i jämförelse med förra året! Då var det solsken och värme och strandhäng varje dag i flera veckor. Nu har vi bara fått nåt ynka varm dag. Har solat tre gånger dethär året. Knappt så jag blivit brun ens! Inte läst en endaste bok, cyklat varje kväll efter klockan tio, skaffat en hängmatta eller ätit grillat utomhus (inte på egen gårdsplan i alla fall). Fan, vi har inte ens tagit ut vårt utemöblemang! Det blåser svinkallt om det är soligt ute, och sen regnar det om vi har ens lite värme.
JA FÅR LEJDON.

Dessutom flyger tiden iväg... Halva semestern förbi. Kan. Inte. Fatta. Har visserligen hunnit med mycket, men känner på nåt vis att jag inte är lika avslappnad, lika fri, som förra året. Då vaknade jag, hoppade i bikinin och tog dagen som den kom. Har jag kanske haft lite för mycket program? Jag menar, kommer att ha varit tre varv till Tammerfors och tillbaks denhär månaden. Nu på torsdag åker vi iväg på resa till London och Dublin, och återvänder på tisdag, sen tillbaks till södra delen av landet fredag, lördag, söndag för Kardaanikunkku. Och efter det har jag bara en ledig vecka kvar. Visserligen har jag inte en endaste plan den veckan, så vi får väl hoppas på 30 grader och solsken varje dag.. Men näe, det kommer troligen i augusti när jobbet börjar igen. Ska vi slå vad...

Nåja, vad hjälper väl det att klaga på vädret, det är som det är. Får väl bara göra det bästa av den lediga tid och det väder man har. Nu tänkte jag t.ex. gå ut och klippa gräsmattan, när solen för en gångs skull skiner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar