9 juli 2015

Loma lomassa osa 1

Som ni kanske förstått så har jag varit ute på vift en sväng nu i början av min andra semestervecka. På måndag morgon hade jag satt alarm nio, och åkte efter att ha ätit frukost och packat i bilen (och nödtvättat den på 15 minuter) iväg mot Tammerfors vid halv elvatiden. Mötte upp min gamla klasskompis Sandra, som annars bor i Karis, vid ABC Lahdesjärvi 13:45, och bilade iväg ca 20 minuter till hennes mammas sommarstuga (men först var vi och handlade). Stället var relativt nybyggt och låg vid en mysig insjö i ett område som kallades Lihasula. HAHAHA. Alltså sori nu men jag skrattar nåt fruktansvärt åt namnet! Nåmen, där spenderade jag då de två följande dygnen. Och riktigt trevlig hade vi! Det blev en liten semester inuti semestern, loma lomassa

Här kommer bilderna och kort story om dag ett, måndag. Sen råkade det sig faktiskt så, att efter bara nån timme så laddade batteriet ur i min systemkamera. Så alla bilder är tagna med min Sony!

När man är ensam i bilen får man faktiskt lyssna på Westlife bäst man vill. HA! Tär fick do Kalle.
 Började med att gå lite sightseeing runt på tomten. Sen satt vi länge, länge och pratade medan vi drack pari siiderii och tuggade på lite chips.
Började bli lite hungriga där på kvällskvisten, så grillmaisteri Mimmi eldade igång grillen!
 
Dukade upp till festmiddag inomhus, för annars hade vi blivit myggornas festmat...
Så enkelt, men så gott: Grillad kyckling och halloumi med sallad och batong.
 
Och skumpa till!
Senare förflyttade vi oss ner till terrassen vid vattnet. Här ser ni Sandra i färd med att ta en snygg bild på skumpaglaset, haha!
På sejnon laddade vi upp med TUC-kex och popcorn inför vår stundande Yatzy-turnering. Sen lärde jag också Sandra att spela GIN...
 ... och jag vann, kan ni förstå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar