1 juli 2015

Grekisk pastagratäng

Förra veckan snubblade jag över en bild på en smarrig-looking maträtt i mitt Instagramflöde. Det var min gamla klasskompis Christina (som också ska ta över "mina" barn till hösten!) som satt upp bilden, och jag var inte sen att fråga efter recept. Idag kom jag mig för att prova detta enkla recept på en "lyxig makaronilåda". Låt mig presentera för er, en tiopoängare i smakväg: Grekisk pastagratäng! Gjorde lite små ändringar i receptet, lämnade t.ex. bort oliver, för ja, det är ju äckligt... Men det blev ändå bra!

Jag gjorde såhär:
(men det blev liiiite väl mycket mat, en överfull gratängform, 6-8 portioner, så nästa gång gör jag bara halva dethär receptet!)

- 1 påse trefärgade skruvmakaroner
- 500 g maletkött
- 2 paket bacon
- 1 burk krossade tomater, örtsmak
- 4 små morötter
- 2 gula lökar
- 3 vitlöksklyftor
- valfria kryddor
- Apetina snack-ost (men skulle ha velat ha riktig fetaost)

> Koka pastan
> Hacka löken, vitlöken och morötterna, fräs i lite smör
> Hacka bacon i bitar, stek med maletkött, krydda
> Häll över tomatkrossen utspätt med lite vatten, låt puttra 5-10 minuter
> Blanda ihop allting i en gratängform, strö över fetaost
> Grädda i 225 grader, ca 20 minuter

DE-LICIOUS!

1 kommentar: