13 juni 2015

Ett dramatiskt loppisrace i Munsala

Madde och jag gjorde sällskap och hoppade i min bil så att vi var på plats vid loppisracets start klockan tolv. Tyvärr gick det inte riktigt som vi tänkt oss.. Efter andra stoppet så ville inte min bil starta längre. Nå, tack och lov så råkade det vara hos en halvbekant, som dessutom varit varmanschaufför, så där fick jag hjälp med att backstarta igång bilen. Då gällde det alltså att komma ihåg att inte släcka av bilen fler gånger under dagen.. Vilket jag kom ihåg i exakt tre minuter, tills vi parkerade på nästa ställe. Automatiskt vred jag av bilen.. Och tror ni den startade? Nä! Lyckligtvis hade vi igen lyckats stanna till på ett ställe där vi kunde få hjälp. Jag tog fram startkablarna ur bilen, men det funkade inte. Nå, det råkade sig att de hade en slags startgenerator, och efter en stunds lirkande fick vi äntligen igång bilen igen. Då var det bara att orientera sig hem mot Jutas, där pappa lovat att vi fick byta bil. Men vet ni, det var inte nog med det.. Nu hade servon slutat funka också! Bara att köra försiktigt i kurvorna då... Tillslut kom vi oss till Jutas, och tror ni inte att bilen startade och stannade precis som den skulle?! Men nåt skumt var det i alla fall med akkun, konstaterade pappa. Så vi böt till Navaran och fortsatte loppisracea med den. Allt ska e no vaa!

Här kommer några bilder från dagens loppisrace:
Madde köpte höstörar...
... som hon nu gjort en stege av! (foto: Madde)
 
 
Foto: Madde
Blev förälskad i ett somrigt skärbräde. Tyvärr var det Arabia och kostade 85€...
Vilken tur att man har en pappa som fixar det mesta!
Jutas <3

Fynden:
 Tvådelad trälåda, 5€. Nu får jag rita om hyllväggen IGEN!
 Liten bok från 1891, 2€. 
 En liten svart spegel, 5€.
 Glasflaska, 1€.
Kuriosa: En man som stod bredvid mig när jag handlade denna sa att han har en likadan hemma, men full. Den hade han köpt på 60-talet(!) nån gång!
 Marmorkopp för ljus, 1€.
 Tre små burkar, 2€.
 Dagens fyndsaldo blev så tillvida 16€. Plus att jag köpte en nostalgi-lakritspåse (pappa brukade alltid handla hem dessa när vi var små) vid Berras!

Foton: Nikon d3100/Sony xperia z1 compact

3 kommentarer:

  1. Härliga fynd! Med stroh (åtminstone den riktigt starka varianten, 80% tror jag, men kanske hade funkat med 60% också..?) kan man doppa kex och tända på så kexet börjar brinna lite sakta med en blå glöd och så ska man stoppa in kexet i käften och stänga så slocknar det genast i munnen. Svårt att förklara, men var väldigt spännande att prova på det :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack ska du ha! :) oj, intressant! undrar om man sku våg prov, låter lite farligt... ;)

      Radera