17 juni 2015

1-0

Med anledning av dagens vackra väder bestämde jag mig för att gå ut och klippa gräsmattan klockan halv två på eftermiddagen, när jag kom hem från jobbet. Vilket härligt sätt att fördriva några timmar, tänkte jag. Nå, all's good in tha hood i ungefär tio minuter. Sen inser jag att framdragningsfunktionen inte funkar mer, och jag måste skutta den tunga klipparen själv. Sen märker jag att klippet som spottas ut är lika långt som när det for in i klipparen. Och att ifall jag kör i en grop så fastnar hjulen och slutar snurra, eller att om gräset är för långt så storknar klipparen och släcker av sig själv. Strax över en timme in i klippandet, många svordomar, vattenklunkar och ett telefonsamtal senare (min hyresvärd var inte speciellt populär idag, alltså) var jag helt bombsäker på att jag inte skulle klippa en till meter. Var helt slutkörd efter alla våra sluttningar och uppförsbackar... Dessutom såg slutresultatet värre ut än det långa gräset vi hade tidigare! Nå, envis som jag är gav jag inte upp. Men det gjorde däremot gräsklipparen. För den hade blivit utan bränsle.. Som tur (eller?!) hade vi en liten skvätt kvar i bränsledunken, så jag fick klippt hela mattan färdigt. Men jag säger bara: Never again! Inte med dendär skitklipparen i alla fall. 1-0 åt gräsklipparen, helt klart!

Dagens kloka ord:
1. "Vi tog bort behållaren när ni fick klipparen för vi tänkte att ni ändå inte har nånstans att sätta klippet" (MEN OMFG, BÄTTRE ATT DET ÄR UTE PÅ HELA GRÄSMATTAN DÅ ELLER!?!)
2. "Med såndär ekoklippare är det ju tänkt att man ska klippa gräset lite oftare" (JAMEN JAG HAR JU 1,5 TIMMAR ATT SÄTTA PÅ GRÄSKLIPPNING FYRA DAGAR I VECKAN!!?)
3. "Gräsklipparen får nog bara för lite bränsle när den storknar och stannar sådär" (JA ELLER SÅ ÄR DET SÅ JÄVLA VÄRDELÖST ATT DET SPRUTAR UT GRÄSTORVOR SOM FASTNAR I KLIPPARBLADEN NÄR MAN KÖR ÖVER GRÄSMATTAN!!?)

 
Alltså påsant.. JA RÄFSAR ITT SAATAN ÅPP E!
 
Aldrig mer! *och alla finska svärord ni kan*

3 kommentarer:

  1. Sir bara framför me hede du brukar sej i yrkes som kusin din had sagt i skola " en vacker dag...." åså en sånde argan mimmi som komber just en sånde vackeran dag :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha janå he e no ti akt se tode dagar :'D

      Radera