21 augusti 2014

När naturen flyttade in i mitt hus


Min dag började 0600 med en powerwalk. 4,8 kilometer på 43 minuter idag, så ganska klent. Men kan nog bara skylla på mina j*la skor! Jobb 7:45-14:45 + en halvtimme planering efteråt. Mitt i dagen var jag också till företagsläkaren en sväng för rutinkontroll. Fick ok-stämpel med råd om att googla glutenintolerans. Kom mig hem och donade på en stund. Klockan fem var vi bjudna till Kalles mommo på lite mat, och sen raka spåret till svärisarnas för att fira Ida som idag blev halvvägs till 50. Kaffe och tårta och en hel del prat, Katarina hjälpte mig att fixa skattekortet också (tack och lov!). Kom oss hem där runt halv nio, drog genast på mig träningskläderna och hoppade på cykeln för att möta upp Madde vid St1. Det duggregnade lite när vi trampade iväg, men tillslut var vädret riktigt behagligt. 12,5 kilometer på 45 minuter blev det idag, ingen brådska alltså... Jag passade på att samla in diverse höstiga grejer att pyssla och inreda med under vår färd, så där slog vi tre flugor i en smäll (umgås, motionera, samla dekorationer)! Nu har jag duschat och ätit lite nötter och borde verkligen ta och krypa till sängs. 

Imorgon är det fredag och Juthbackamarknaden som gäller! Fortfarande inte fått fiskat nåt monsterloppis-sällskap åt mig, men det lär väl ordna sig.. Tidigare år har jag verkligen inte varit intresserad av prylarna de säljer på den omtalade marknaden, men i år är jag ju exhalterad över vilka fynd jag kan göra! Så när jag slutar jobbet där runt tre ska jag bara fixa ihop lite ätbart, hoppa i passande kläder (det regnar ju garanterat...), ta ut lite pengar och styra bilen mot Nykaabi. Hoppas på fina fynd och en trevlig kväll! Lördag-söndag kommer sen att spenderas på Kemora, så ni kan förvänta er tystnad här på bloggen. Ska försöka fixa ihop några tidsinställda inlägg så ni inte blir alldeles slöa. Ha en skön helg hörni!

Idag anlände mitt Ellos-paket på posten. Nya spring/promenadskor för 21€, och reseväskan fick man för 5,90(!!!) när man handlade för 25€. Perfekt! Nu håller alla sina tummar och tår för att mina tår passar i skorna...
 Mina "fynd" efter cykelturen! Kottarna var jävligt kladdiga och jag har blivit varnad om exploderande kaveldun. Glasburkarna beställde jag också från Ellos, för en tia fick jag dem båda. Schnüggt!
 Vet inte om jag visat den fina gammaldags flaskan som Mange skänkte mig efter att vi varit till Smiths Burgers? Nå, där får den stå på en av svarta hyllorna i köket bredvid Husmorsboken.
 Har kanske inte visat nya trälådan heller, också från Ellos! Och kolla vilket mega-äpple jag hittade i vårt träd... Ska röja glasburkar och plocka in massa äpplen! Det är i tider som dessa som jag skulle behöva detdär megastora köket med massa bänkyta...
 Nya pannlappar och nytt förkläde kom hem från Ellos också. I mintgrönt, vad annars!
 Hjärtat knåpade jag ihop av ståltråd och rönnbär, bandet hade jag hemma. Denna blev kanske inte så snygg men fick så lov att duga. Nästa gång ska jag göra med rödare rönnbär!
 Kottarna fick flytta på "påskgräsfatet" medan jag delade upp kaveldunen och vassen i de nya glasflaskorna.
 Snygga, men ack så kladdiga...
 I love it!
 Där ser ni nya ljuskoppen från Amalia också. Och ja, detdär röda i ljusstakarna är knäckformar, för att ljusen inte ska stå så sneda...
 Fönstret som aldrig blev en spegel utan väntar på klistermärken och ett hallbord...
 Snodde hem lite vete också från åkern mittemot svärisarna (schh, säg inget!), placerade på plåtlådorna i hallen.
 Hoppas de torkar och inte möglar!
 Den större glasflaskan med vass och kaveldun fick flytta bredvid fotoväggen och träbänken. Passade perfekt!
 Snälla ni, explodera inte. Fick ett tips om att spraya med hårspray, borde kanske göra det!? Nån som har erfarenhet?

6 kommentarer:

 1. Mamma brukade alltid spraya med hårspray och samma kaveldun hade hon som dekoration i flera år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. sprayade ett ordentligt lager på kaveldunen så ska hoppas de håller länge :)

   Radera
 2. Såläng du int har kaveldunen i vatten så exploderar de knappast. De torkar och håller i evigheter (min gambämommo ha alltid haft).... Likadant med vetet (eller va du skrev att du tagit in..), det håller i evigheter bara du inte har det i vatten :) För några år sedan lagade jag en krans av sädesax, och den håller ännu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja lag inget av det ja plocka in i vatten! vassen klarar sig knappast länge men den kan man ju slänga bort, kaveldunen e ju lite mer "exklusiva" så dem vill ja ha längre ;)

   Radera
 3. Jag sko råd de från att ta in kaveldun. Di expanderar jo i värma, å fjunen e jävlo ti få bort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. hoppas verkligen int att di exploderar!

   Radera