9 augusti 2014

Blåbärs-marängpaj

Denna goda paj, som egentligen heter "marängtårta" härstammar från grannfrun i barndomsbyn. Anki gjorde alltid denna paj till Linda och Maries kalas, och ojoj så god den var! Detta är faktiskt första gången jag bakar den själv, kan ni tänka er! Så fruktansvärt god, och förstås enkel att göra. Tar max en halvtimme från början till slut. Här får ni, varsågoda:

Botten:
- 3 äggulor
- 1½ dl socker
-1½ dl mjölk
- 50 g smält smör
- 2 msk varmt vatten
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker

 > Vispa ägg och socker
 > Smält smöret, blanda i mjölk och vatten
 > Blanda ihop alla ingredienser
 > Häll i en smörad pajform
> Grädda i 200 grader, ca 15 minuter
Borde ha haft min lite längre, den blev kladdig i mitten! Så testa gärna med en tandpetare.

Maräng:
- 3 äggvitor
- 2 dl socker

- 3 dl frusna bär

 > Vispa äggvitorna, rör ner sockret
 > Strö de frusna bären över bottnen
 > Bred över marängen
 > Grädda tills marängen får färg, ca 10 minuter
Gött! Men lite rinnigt i mitten...

3 kommentarer:

  1. Tack för världens bästa recept! :D Den här lär jag baka många gånger.

    SvaraRadera
  2. Ska det verkligen vara 2 MSK bakpulver?

    SvaraRadera
    Svar
    1. nej jösses, tur att du påpekade.. ska nog vara TESKEDAR :D hoppas inte folk bakat fel i 5 år...

      Radera