4 mars 2015

Nötköttsoppa

I mitt barndomshem tillverkades nu som då en soppa som vi alltid kallat för nötköttsoppa. I många, många år visste jag inte ens varför den kallades så, jag menar, nötkött äter man väl hela tiden, men inte var det några vanliga hederliga köttklimpar i dendär soppan inte? Nej, det var först när jag bodde i Jeppis och en gång blev riktigt snål på soppan i fråga som jag insåg varför namnet var som det var - köttet som ska i soppan köper man på burk, och det heter "nötköttprodukt". Måste erkänna att jag alltid tyckt att det ser lite småäckligt ut (liknar ju kattmat!), men smaken är desto bättre! Så ifall ni blev nyfikna på den omtalade nötköttsoppan ska ni få receptet här:

- Du behöver en burk nötkött. Kostar typ 3-4€.
- Du behöver också potatis och rotfrukter/grönsaker. Denna gång använde jag soppgrönsaker på påse, men nästa gång blir det nog hederlig soppa med RIKTIG lök och morot...
- Sen behöver du också buljong. Vi hade fond du chef hemma så den provade jag. Inte lika gott som med vanlig köttbuljongtärning! Sen kan man gärna krydda lite extra också, typ salt och peppar och vad man nu vill.
- Jag sa ju att det ser ut som kattmat!!! Men det är faktiskt gott... Köttet tillsatte jag i slutet av kokningen, kanske när det var 10 minuter kvar.
Sådee var e tå! Nästan godast uppvärmd dagen efter..

3 kommentarer:

  1. He brukar vi å jet mychi förr å allti på villan! Tråor itt ja sku få för me att lag e jär hejm na:)

    SvaraRadera
  2. Haha, va påråkat! He e int na mang dagar sen ja tänkt på hedi köti å att e faktiskt va vanlit att man åt he förr tär heim. Men ja har absolut inget minne åv när vi sist sku ha äti e, å nuförtiden äcklas ja bara ja tänker på hur hedi "köti" sir ut :P

    SvaraRadera
  3. janå he sir ju int direkt aptitligt ut, meen rättså gott ere nog millan varvin :)

    SvaraRadera