13 april 2017

Sevendays påsklista

Ännu en lista, kanske ni tänker. Men det är ju så enkelt när man vet precis vad man ska blogga om... Dessutom, vad passar väl bättre i dessa påskatider än en riktigt påsklista?

När någon säger "påsk", tänker jag: Videkissor med fjädrar, påskgodis, flera lediga dagar, och så den där sången "Ett ägg åå en tupp åå en hööönaaa..." som vi sjunger på dagis varje år.

Jag firar påsken för att: Det hör till. Tråkigt svar, jag vet, men jag firar absolut inte för Jesus skull, om det var det ni tänkte... Har heller inga egna barn, så för den delen behöver jag inte påska till det så mycket.

Det bästa påskgodiset är: Kinderägg! Och så dedär små vita och rosa äggen.

Mitt påskpynt ska vara: Ganska neutralt - naturfärger och pasteller, men inga rosa och lila och blåa fjädrar i det här hushållet inte!


Det sämsta med påsken är: Att det aldrig kommer några påskhäxor till oss och jag måste äta upp allt godis själv...

Det bästa med påsken är: Flera lediga dagar, att umgås med nära och kära, äta god mat och bara njuta. Brukar försöka att inte planera in så mycket program till påskhelgen, det brukar nämligen dyka upp ett och annat i alla fall.

Min åsikt om påskhäxor: Gulliga! Och de får gärna komma hit och hämta godis, bara jag får ett påskkort i utbyte. Gillar inte såna som knappt hälsar glad påsk, utan bara förväntar sig godis. Minns att jag själv älskade att gå runt med mina vänner i byn och häxa. Förutom den där gången när jag fick magsjuka och spydde från cykeln ner i diket...

Det här är min påsktradition: Måste erkänna att jag inte har några egentliga påsktraditioner nu i mitt vuxna liv. Visserligen innefattar påsken oftast god mat, umgänge med släkt och vänner, och massa (onödigt) påskgodis, några enstaka påskpynt och eventuellt en påskbrasa också, men inget mer. Kanske jag blir mer traditionell sen när jag har egen familj.. På mitt jobb däremot, har vi många påsktraditioner: Påskpyssla, så påskgräs, sjunga påsksånger, äta påskmiddag, måla påskägg, gå påskhäxor... Ja ni hör ju, påsken är överallt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar