11 april 2017

Måndagskicken

Varje måndag, om jag inte har annat inbokat, så kör jag iväg till Nykaabi vid sjutiden på kvällen för att hoppa på med min mamma. Vi åker till Jakobstad, och närmare bestämt till Järnvägsgatan och Studio Z. Härliga Anna drar zumba åt oss mellan klockan åtta och nio, och det är ett träningspass jag ogärna missar. En sån fantastiskt bra start på veckan! Jag har säkert sagt det tusen gånger förut, men det tåls att säga igen - är man trött och slut, hängig och orkeslös före timmen, så är man det definitivt inte efteråt! Anna utstrålar sån energi att man inte kan bli på annat än bra humör.

Zumba har jag hållit på med sen hösten 2009. Började hemma i vardagsrummet med zumba-skivorna som var så populära där ett tag när zumban lanserades i Finland. Det var egentligen det första jag började med i träningsväg, tidigare hade jag endast haft hästar och min cykel som motionsform. Älskade zumban med dess latinorytmer från första stund. Tänk att få dansa, hoppa och skutta runt till bra musik, och samtidigt bränna kalorier! Det allra bästa är att man knappt tänker på att man tränar.. Minns att jag gick ner 10 kg det första året, bara på att dansa zumba.

Jag flyttade till Jakobstad, och det tog inte länge förrän jag vågade söka mig till relativt nyöppnade Studio Z, där min mamma brukade dansa zumba på måndagskvällar. Det var vintern 2011 om jag inte minns fel. Flyttade från Jakobstad till Oravais på våren/sommaren 2013, men måndagszumban har ändå fått hänga med. Många kanske tycker att jag är tokig som åker iväg 50 km en väg för att delta i ett träningspass. Men har ni inte upplevt Annas zumba så kan ni omöjligt förstå varför jag sätter tre timmar av min måndagskväll på att åka till Jeppis och träna, och sen hem igen. Det är helt klart värt att komma hem först klockan tio på kvällen. Den absolut bästa träningen på veckan, måndagskicken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar