24 april 2017

Dags att boka höstens resa

Som jag säkert nämnt tidigare så funderar jag och Sebastian på att åka iväg till södern i år. Har ju aldrig varit på en gemensam södernresa han och jag, så det kanske vore på sin plats att försöka oss på det... Dessutom är det ju så att "nån" fyller 30 i augusti, och det borde vi ju absolut fira med att åka bort! Dilemmat är väl bara att min standard när det kommer till resor har ändrat lite de senaste åren. Efter förra sommarens USA-resa är ju inte charter precis det som lockar mig allra hårdast, även om det visserligen är det enklaste sättet att resa. Sambon däremot ska absolut åka på charter, och gärna till och med bo på hotell med all inclusive, eftersom ingen av oss provat på det tidigare. Han skulle helst också flyga från Vasa, för att det är enklare och går snabbare.. Själv har jag väl inte sådär jättestor skillnad, bara det inte blir att kosta tusen euro per person. Skulle gärna se ett nytt ställe, och även om det blir charter önskar jag att det finns möjlighet att uppleva och utforska lite. Att åka till Alanya kommer alltså inte på frågan, eftersom jag besökt stället fyra gånger redan...

Och här tänkte jag att Ni, kära läsare, kan komma in i bilden. Har ju redan tidigare frågat om lite tips vart man kan åka, men nu har vi ju bestämt att det är i augusti-september som vi åker, och det ger ju lite mer möjligheter. Tänkte lista mina favoritresemål at the moment, så kan ni rycka in med tips och erfarenheter osv. Okej?

Dubrovnik, Kroatien.
Rhodos, Grekland.
Malta.
Cypern.
Miami, Florida.

Bilderna är googlade.

6 kommentarer:

 1. Hihi, ja e ju liti partisk me Kreta så ja tycker ju Rhodos e ju int na speciellt, vi körd runt Rhodos på 3 dag :) men dy had ju visst ve ti Kreta rej ? Men he er ju no annus toppen Kreta tå man kan få ov allt (charter, genuint grekiskt och gar att utforsk), plus et Apollo rejser från Vasa ti Kreta i augusti o september ;) Men annus röstar ja för Kroatien :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa do e väl liti he ;) ja ha vari ti Kreta ein gang me familjen, tå ja va 12 år.. Å min uppfattning va att e endast e pensionärer å bånfamiljer tär. Men he kan jo ha ändra föståss!
   Tycker sjölv att Kroatien sku va toppen men he va int just nan som far tid i september :(

   Radera
 2. Av dom där alternativen är ju Miami självklar etta! Sen kommer Cypern på andra plats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sku å gärna fa ti Miami, men läst att he e orkansäsong i september.. Så kanski ti våren!? Cypern sku ja va intresserad åv men vejt int vart man ska fara om man int vill ti Aya Napa..?

   Radera
 3. Måst ju också få vara lite partisk :D O föreslår Grekland, Kefalonia e kanske lite väl svårt att ta sig till från Finland, men absolut fint. Men Zakynthos har jag hört att har flygresor från Finland, o e ganska liknande som Kefalonia (Dessutom finns e sköldpaddsbebisar i augusti o september). Sedan finns e ju tusen andra öar som e jättefin, men Kreta e faktiskt ett säkert kort om man vill ha mer eller mindre charter.

  Om ni däremot har möjlighet till längre ledigt, så tänk utanför Europa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja har int vari ti Grekland san ja va 12, så he sku nog va jättekul att uppleva igen! Minns att ja tyckt e va fint, å härlit klimat :) sku va coolt att si sköldpaddsbejbisar! Får väl nog kanski tänk pånytt me Kreta, har ju bara tänkt att he e för pensionärer å bånfamiljer..

   Radera