3 april 2017

Levi, part 2

Fortsätter summera vår Levi-resa med att berätta om andra dagen, måndag. Vaknade upp till ett molnigt och grått landskap. Efter frukost osv. begav vi oss denna gång till Eturinteet, därifrån vi sen orienterade oss vidare i liftsystemet. En av mina favoritsaker med Levi är att det går att ränna "runt" hela berget, genom att åka ner för vissa backar och upp i olika lifter. Det försökte vi oss på under dagen, och tack och lov var inga liftar stängda pga väder denna dag, så det gick riktigt fint.

Dagens lunch avnjöts på restaurangen invid Gondolen, som ligger vid världscupbacken. På eftermiddagen blev vädret sämre (snöfall) och våra ben blev mörare, så vi gav upp strax före klockan fyra. Gjorde minttukaakao vid stugan denna gång, innan vi påbörjade kvällsprogrammet, som bestod av nötköttsoppa, bastubad och spelande.

Grått och trist!
Hela gänget samlat.
Kan varmt rekommendera buffén vid restaurangen invid gondolen.
Basti på kanten av världen.
Minttu med grädde på, som e ska va!

Tredje dagen, tisdag, och vi fick återigen vakna upp till sol. Dock ven det i kvistarna utanför stugan, så vi laddade upp inför en blåsig men vacker dag. Detta var dagen när vi hade de mest perfekt pistade backarna och solen i ögonen när vi kom ner de första gångerna. Så härligt, rent utav euforisk känsla i min kropp! Kunde knappt sluta flina. Dagens lunchpaus blev grillkorv, smörgåsar, varm O'boy och bullar. Hör till när man är i Lappland tycker jag! Åkte ända till klockan halv fem, för att få ut maximalt av vår resa... Kvällen gick ut på bastubad och chill, kycklingpasta till middag, och sen packade vi väskorna och förberedde för avfärd.

Good morning world!
SÅ PERFEKT!!!
Nu kan jag dö lycklig, tänkte jag.
Gick och värmde oss i en kåta en stund.
Givetvis blev det en Minttukaakao och munkki-paus även denna dag.
På väg upp i gondolen.
Lunchdags!
Provar Bastis slalombrills i bilen på väg till stugan.
Kvällens middag.
Och jag var givetvis segrare i Sequence även denna kväll! Moahahah.

Sista dagen, onsdag, började vi dagen redan vi halv sju. Gjorde frukost, hoppade i kläderna, packade och städade, och sen var vi redo att styra iväg vid halv nio. På hemvägen körde vi via Haparanda, där vi hann gå en sväng på både IKEA, Skopunkten, Candy World och Ica Maxi. Med några pauser längs vägen var vi tillbaka i Nykaabi runt klockan halv sju på kvällen.

Tack och hej för denna gång Levi, lovar att det inte tar fem år tills jag återvänder! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar