25 mars 2016

Den bortglömda påsken och andra intressanta iakttagelser

Tseena!

Här sitter/ligger jag i gästrummet hemma hos mamma och pappa i Jutas. Började dagen med att dekorera sex stycken dubbla smörgåstårtor, som vi fyllde igår. Hade hjälpteam med mig båda dagarna, så det var varken tungt eller tidskrävande att göra smörgåstårtor för ca 100(!) personer. Ikväll ska mamma alltså ha 50-årsfest på Folkis i Nykaabi, så det har vi förberett och fixat för i dagarna två. Syrran och jag ska agera "programledare", så nu är det väl att ladda upp och vrida på charmen... Hehe.

Själv har jag packat väskan och stationerat mig här i mitt barndomsrum. Den observanta kanske också ser att sängen på bilden är den jag sovit i sen jag flyttade till min lägenhet. Nu är den tillbaks där den hör hemma, vilket alltså innebär att jag fått hem min nya säng! Var och hämtade den till Masku igår, och sov minsann som en prinsessa inatt. Borde bara hämta flera kuddar och täcken, sängtäcke, dekorationskuddar, filt osv... För att komplettera looken, ni vet.

På tal om att flytta saker så har det verkligen stått stilla med flytten nu i en vecka. Har absolut inte orkat, varken fysiskt eller psykiskt. Men vet att jag måste ta mig i kragen nu. Det är faktiskt inte så mycket kvar att packa! Sen bara jag får pappa att komma med lastbilen så flyttar jag nog grejerna på ett huj. Så återstår den värsta delen då bara, sortera ut alla saker... Från 117 kvm till 36 är inte så enkelt ska jag säga! Men snart ska det väl nog bli bra.

Annars då? Myshar åpå med mitt eget. Har knappt ägnat en tanke åt bloggen denna vecka, och måste erkänna att det varit himla skönt. Nå, kanske jag har lite mer att berätta om snart, det händer nämligen ett och annat. Men nu i påskhelgen ska jag försöka hinna get shit done. T.ex. packa och flytta då, och hälsa på Madde, som fått en liten bebis! Umgås med nära och kära, äta några påskägg.. Oj på tal om påskägg, nu kommer jag på att jag inte ens handlat hem nåt påskgodis i år! Får väl bara hoppas att häxorna inte hittar till Pärlan. Påskpyntat har jag inte heller, inte det minsta! Har faktiskt inhandlat nya påskpynt, men alla inredningsgrejer och sånt finns i gamla lägenheten, och jag har bara inte fått tummen ur och flyttat dem. Så ingen påsk hemma hos mig i år inte.. Men kanske lika så bra!

Jaja. Ska powernappa en halvtimme nu, sen dusch och fix och så blir det dags att hoppa i finkläderna. Ikväll slår vi klackarna i taket! Och så är det krapula som gäller imorgon, för tredje påsklördagen i rad.. Hejtå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar