6 januari 2015

Topp 5 blogglista

Carolina gav mig rubriken "Topp 5 blogglista" under rubrikbytardagen. Nu råkar det ju vara så, att jag så sent som i november gjorde en sån lista. Den kan ni se här. Men! Eftersom jag följer typ 30 bloggar på Bloglovin' (en läslista från i september kan ni se här, det har väl blivit nån till sen dess...), så kan jag ju tipsa om fem till, som nog också kan klassas som favoriter, som jag ständigt stalkar.

Härliga Linda, som alltid bjuder på fina bilder från sin vackra gamla bondstuga. Det var faktiskt Lindas hem som fick mig att börja längta efter en egen bondstuga i tiderna... Curiosa: Lindas man Kalle jobbade tidigare åt min pappa, och han brukar oftast vara vår chaufför under revyresorna. 
En klassiker i den finlandssvenska bloggvärlden, Linn Jung, aka Mama's got the magic. Linn bjuder alltid på de bästa, mest välskrivna inläggen.
Följde Emmi's blogg redan när byggprojektet var i startgroparna, och var förstås ivrig över att se slutresultatet. Sen blev det en lååång bloggpaus, och på nåt vis lyckades jag glömma bort bloggen där ett tag. Men nu! Nu är jag så glad igen över att Emmi är back on track! En av de mest tilltalande bloggarna när det kommer till humor, om ni frågar mig.
Här och där i inredningstidningar såg jag att Camilla Hynynen hade tagit bilderna i reportaget. Jag blev nyfiken, speciellt efter att jag i ett av höstens Unelmien Talo & Koti hittade Camillas hem i ett reportage! Sen dess har jag varit fast. Obeskrivligt härliga bilder! Och ja, jag drömmer i hemlighet om att flytta ner till södra Finland och köpa Camillas hus, som är  till salu just nu...
Den enda icke-finlandssvenska bloggen jag läser. Fredrik Backman. Undrar hur många år jag läst Fredrik's blogg? Fyra år kanske? Fortfarande slutar han aldrig förvåna med sin briljanta, sarkastiska, ironiska humor, som alltid får skrattet att bubbla upp i mig. En klassiker i bloggvärlden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar