18 januari 2015

Om jag hade pengar

I år har jag ju lovat att spara så mycket pengar som möjligt (i sommar kommer jag avslöja varför). Är det inte typiskt då, att jag nu kommer på hundra saker som jag "borde" köpa hit hem... Häromdagen skrev jag ju ett inlägg om vårt kontor som nu snarare ska bli ett kontor/gästrum. Dit borde vi alltså skaffa en fåtölj/bäddsoffa/gästsäng, som jag berättade om. Och en ny matta.. Har hittat en fin, stor fåtölj för 80€ på FB-loppis, men är osäker om den kommer fylla sin funktion. Nog vore det ju egentligen klokare med en gästsäng av något slag dit till kontoret! Försöker verkligen tänka på funktion här i hushållet nu...

Vårt matbord är rangligt, och borde endera förstärkas eller utbytas. Bordet hittade vi i Kalles familjs "skräphus". Det tillhörde i tiderna Kalles mommo och moffa, så länge de bodde i egnahemshus, ca 15 år sen. Visst är bordet fint (efter att vi målade det svart) och fyller sin funktion, men det är ju egentligen inte meningen man ska ha ute tilläggsskivan hela tiden, som vi har, och därför har det blivit så ostabilt... Om vi skaffar nytt bord vore det ju också läge att skaffa nya stolar. Helst av allt vill jag ju ha gamla pinnstolar (har tre stycken träfärgade hemma i Jutas som jag får ta), eller såndär industriella "plåtstolar" med varsin fårpläd i. För att inte tala om hur mycket jag skulle vilja ha en gammal kökssoffa till en sida av matbordet!!!

Lampan vi har ovanför matbordet och lampan i köksfönstret (samma serie) är inte riktigt min stil längre, så dem skulle jag gärna byta ut. Vill också ha en fönsterlampa till sovrummet. Jotex och Ellos har ju himla många snygga lampor, speciellt i nya katalogerna fanns det fina kandidater. För att inte tala om hur länge jag har suktat efter IKEA's Hektar.. Men dem ska jag ju ha "i mitt riktiga hus".

Ja, och sen har vi ju vårt soffbekymmer. Har ju också tidigare skrivit ett inlägg om soffor, där det framkommer hur "tjinkko" jag är när det kommer till just soffor... Om man dessutom plussar till hur svårmöblerat vårt vardagsrum är, så är det nästan omöjligt att hitta en soffa som både är snygg och funktionell. Den bruna vi har nu är för liten, konstlädersoffan är enligt min mening för låg för rummet. Så en lite större divansoffa skulle vara utmärkt. Men var hittar man en sån, som inte kostar tusen euro? SUCK alltså...

 Mintgrön fönsterlampa från Jotex för under 15€. Om det fanns en likadan lampa till matbordet av denna serie skulle jag inte tveka en minut!
 
Ifall vi hade en Hektar som matbordslampa skulle jag vilja ha golvlampan också. Vi har faktiskt vägglamporna i Hektar-serien, men dem har vi inte satt upp eftersom vi väntar på nya sänggaveln...
 Möjlig kandidat till kontoret...
... men detta vore nog betydligt bättre, om jag tänker praktiskt!

För att ännu addera till dethär så har vi ju projekt: hallmöblemang och sänggavel på hälft (ALLTSÅ KATI, PÅSANT!). Jaja, vill ha och vill ha... Det enda på dendär listan som faktiskt är ganska viktigt är ju en gästsäng och en ny soffa! Eller ja, vi kanske kunde ta och fixa gamla konstlädersoffan istället... Bara en tanke. Men en gästsäng/bäddsoffa, det får nog bli årets införskaffning, om vi ska införskaffa nåt dyrare. Tror jag får börja söka igenom loppisarna nu!

Om någon av er pantar på följande föremål och vill slippa dem - kontakta mig!

2 kommentarer:

  1. Sotka har en ganska förmånlig divansoffa som heter Limon och den verkar ofta vara nersatt till 599, just nu också såg jag. Men kan hända den är i mindre laget, har inte kollat på den irl.

    SvaraRadera
    Svar
    1. oj tack för tipset! dedär va ju supersnygg soffa! måst nog ta å fundera me sambon :)

      Radera