2 november 2014

Misty sunday

Till skillnad från igår så var dagens väder en riktig besvikelse. Dimman låg tjock över världen och termometern visade på runt fem grader. En riktigt typisk, tråkig novembersöndag i sikte, kunde man tro. Sambon och jag tog en ordentlig sovmorgon och steg upp halv tolv. Inte det minsta skamsen. Åt lite turkisk yoghurt med frukt, fixade frillan, borstade tänderna och hoppade i kläderna. Halv ett åkte vi iväg mot Nykaabi och parkerade småningom utanför min mommo och moffas hus. Mommo ställde till med för tidig farsdagsmiddag, bara för att hon hade lust. Och gott var det, ska jag säga er! Hela tjocka släkten var på plats och vi glufsade i oss likt hungriga vargar. Av efterrätten blev det inte kvar en endaste smula, inte ens glassen besparades. Vid fyratiden släppte Kalle av mig hemma i Jutas, och så switchade jag om till stallsmundering. En skön kvällstur i mörkret med tant Elli var kanske inte det bästa för ryggen, men absolut för humöret. Att jag dessutom fick ratta hem min egen Razze från Jutas sen var en fin avslutning på en bra söndag!

Nämnde i förbifarten åt mommo att jag börjat tycka om gamla saker. Hon grävde fram en rödvitrandig Aarikka-burk och ett decilitersmått i emalj åt mig. "Säg itt nå å stopp dihär i väskan", she said. Och det gjorde jag!

Igår hade jag och sambon en date för att fira vår femårsdag, som inföll i torsdags. Vi bilade iväg till Jeppis och bänkade oss vid O'Learys. Som vanligt fick vi god mat, och efterrätt blev det också! Sen gick vi på bio och såg The Maze Runner. Verkligen bra film! En sci-fi/thriller helt i min smak. Påminde ganska mycket om en av mina favoritfilmer, the Island, och hade kanske också lite inslag av Hunger Games. Riktigt bra och annorlunda film, en av dedär bättre nya filmerna jag sett, helt klart!

 Popcorn till FÖRRÄTT, hur tänkte ni egentligen där, O'Learys?
 En klassiker för mig; Chicken quesadilla!
 Till efterrätt favoriten Mexican Fried Ice Cream, Yummie!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar