3 november 2014

Dendär hotmail-adressen

För en tid sen skrev Janina att hon ibland skäms över att uppge sin email-adress i mer "allvarliga" sammanhang. Jag har många gånger själv funderat på detdär, och förra veckan när jag besökte fysioterapeuten slog min hotmailadress mig i ansiktet. Nu överväger jag verkligen att byta till nån av mina gmail-adresser istället.. Jag menar, hur seriöst tar någon en när man rabblar upp "lill nedsträck mimmi snabela hotmail punkt kom?" Inte. Så. Värst. Va. Det var enklare så länge jag gick i skolan, då kunde jag uppge min abo-mejladress i officiella sammanhang, men sen jag blev utexaminerad har den mejlen blivit spärrad. Okej, jag har ju faktiskt redan två gmail-adresser att välja mellan, så vad är problemet? Jo, att jag måste logga in på ALLA mina konton, typ Ellos, H&M, Facebook, you name it, och ändra adressen. Och sen att meddela alla att man bytt mejl... Ja, ni fattar. Det är JOBBIGT, helt enkelt!

Men antar att ni inte har likadana problem? Ni var väl inte så dumma att ni som 13-åringar kom på lill_mimmi@hotmail.com? Och FORTFARANDE ANVÄNDER DEN vid 23-års ålder? Nä, tänkte väl det.

12 kommentarer:

 1. Jag är 25 å har fridulina som min e-mail address, har haft den ungefär 13 år så int går det sådär bara att byta adressen mera :D men får nog varje gång höra om det då jag skriver den någonstans...och värre addresser skulle vi också kunna ha:D

  SvaraRadera
  Svar
  1. nå fridulina e ju iaf helt okej, å kanske int lill_mimmi heller e hela världen.. finns ju nog värre som du säger ;) men liiite pinsamt ere ju nog ändå!

   Radera
 2. Har nog samma problem, men använder min hotmail till all sidor täär man ska logg in, och täär man får nyhetsbrev. Tå man gick me som alumn vi Arcada så fick man behåll sin mail adress, så han använder ja i officiella sammanhang.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja sku gärna ha lämna kvar me min abo-adress, han va så bra (mariheik@abo.fi) å enkel att använd. men tyvärr gick jo itt he na :/

   Radera
 3. Haha, ja en gang i tiden va man ju ung å minder smart ;) fleir år har jag å tänkt att ja måst änder min lande_girl_90 till na som kanski e liti meir 2000-tal. Men som du sa, VEM SKU ORK ÄNDER ADRESSEN PÅ ALL STÄLL SEN?! Å man sku ju helst måst kom ihåg hande ny adressen själv å... Så, jå, kanske e var gjort nangang i framtiden :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. janå vi har ungefär lika pinsamma adresser tå ;) å ja VEJT att ja sko måst engager me å böri använd gmail iställi, ja har ju faktiskt dem fädit.. men herregud va jobbit, innan man har håksa på all sidor man måst änder e på, å all personer man ska skick åt.. för att int tala om ho myki mejr invecklat gmail e än hotmail. håhhå, lill_mimmi til' I die?

   Radera
 4. Nästan! Jag var väl typ... 19? :P Böt då till första bokstaven i förnamnet punkt hela efternamnet @ gmail.com, innan dess hade jag haft en väldigt löjlig mejladress jag kom på som 11-åring. Precis som du säger, int så många som tar en seriöst om mailen är i stil med "coolgirl_forever" eller liknande :D

  SvaraRadera
 5. jag ha skippa min s91ara@hotmail för läng sen, o kör me en mer sofistikerad stil genom en efternamn.förnamn@gmail -adress, men oj tusan va e sko va jobbit att måst byt adress på all sidor man e med på..!!
  Så e ja lite lessen i ögat för att ja snart gar miste om min fina abo-mailadress..

  SvaraRadera
 6. Jag har tack och lov aldrig haft en pinsam adress, utan alltid kört på förnamn + efternamn. Men om man byter adress, så behöver det ju inte vara ett stort jobb, jag använder inte aktivt min hotmail, men jag använder den som "skräppost" dvs. sätter den alltid när jag ska registrera mig nånstans osv - så där samlas i princip bara reklam som jag inte vill ha till min gmail - sen tömmer jag hotmailen men några månaders mellanrum (för ja, dit kommer bara "skräp") - personligen tycker jag det är skönt! och när du vill ändra adress till dina mail-kontakter - svarar du på dina mail från den nya adressen och meddelar att du nu bytt till denna - du behöver ju inte stänga ner din hotmail så efter en tid får du alla e-post styrda rätt :-) Det tar en stund innan allt hittar rätt - men det går ju också åt tid att grubbla över bytet av e-post ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. oj tack för tipset! hade inte ens tänkt på att jag bara kan använda gmailen till "officiella" mejl.. tänkte ju att jag måste byta precis ALLT. går väl lite smidigare sådär ;)

   Radera
 7. haha, ja had moonshine89 som mitt första xD men böt nog ut he fö flera år sen som tur ;p

  SvaraRadera
  Svar
  1. jaa-a ja sku nog måst byt men he e så jobbit :D skäms tydligen hellder än att byt..?! haha

   Radera