9 november 2014

Isänpäivä

Farsdag 2014, och vi sov till kvart över elva. Var fortfarande däckad och trött efter över nio timmars sömn.. En såndär tyngre förkylningsdag idag, med både huvudvärk och ömmande ansikte. Vi började farsdagsfirandet hemma hos Kalles faffa och fammo, där det bjöds på farsdagslunch. Sen skulle vi vidare hem till Jutas för att fira min pappa, men det blev ett stopp vid kyrkan först. Så nu har jag för första gången röstat i min nya hemkommun, och samtidigt också röstat i församlingsvalet. Orsaken? Jo, Kalles faffa ställde upp i valet, så vi var ju lite illa tvungna att rösta, hehe. Hemma i Nykaabi åt vi choklad, fudge-brownie och kollade YouTube-videor. Med mera. 

Vid fyratiden var Kalle och jag hemma i Årvas igen, och vi påbörjade projekt: städa hela huset. Usch vad det blir äckligt och dammigt här om vi inte håller oss till städning varannan vecka... Jag drog fram dammtrasan medan sambon drog en sväng med dammsugaren. Tror det blev rekordtid på städningen idag, under två timmar, och då skurade jag hela huset till råga på allt! Så skönt att inte ha nåt att göra resten av kvällen. Kalle sitter klistrad framför Formula på tv:n medan jag är ivrig över att nästa gång vi städar får jag ta fram julpynten. Kan erkänna att jag redan varit och kikat i lådorna lite, samt dragit fram mitt julhäfte, dit jag skriver upp julklappar osv. Det närmar sig!

Dagen till ära tänkte jag bjussa på några bilder på min kära iskä. Det bästa med min pappa är nog hans humor, och att han alltid ställer upp. Jag menar, säg nån annan pappa som gladeligen fixar din söndriga skitbil, skruvar och köper nya delar osv, utan att klaga! Det är min pappa det.

Pappa i ett nötskal! Från Curacao 2012-2013

1 kommentar: