27 november 2014

Blogvember challenge

För en tid sen startade Ziio, alltså Ida-Marie, en bloggutmaning att göra nu i november, när det annars är mörkt och trist, och blogghumöret kanske inte alltid är på topp. Jag har med spänning väntat på att nån ska passa över utmaningen till mig, och häromdagen såg jag att Lillon gjort precis det. Man tackar! Ska göra mitt bästa för att svara på frågorna.

Utmaningen går ut på att svara på nedanstående fem frågor, och sen passa vidare åt tre andra bloggare. Kan redan nu avslöja att jag skickar vidare åt Minna, Therese och Tees. Så ni får lite blogginspiration, tjejer!


Det roligaste med att blogga tycker jag, som många andra, är när man får respons på det man skrivet. Det finns nog inget som är så härligt (bloggmässigt) som när man loggar in på bloggen och har en bunt med kommentarer att godkänna! Love it. Att man känner att det man skrivit faktiskt berört nån, eller fått nån att tänka till. Det känns toppen! Sådär allmänt så tycker jag om att blogga för att ha nåt att gå tillbaka till. Exempelvis brukar jag i slutet av varje år göra en sammanfattning på året som gått, och jag skulle nog ärligt talat aldrig minnas vad som hänt om jag inte bloggat under årets gång. Brukar helt enkelt gå tillbaks i arkivet, skriva upp punkter i ett word-dokument, spara de viktigaste/bästa bilderna och sen göra inlägg. En annan rolig grej med att blogga är också att jag får utöva och utveckla mina skrivförmågor hela tiden.


Enligt mig själv är min blogg en helt vanlig vardagsblogg, där jag skriver om vad som händer i mitt liv, vad jag äter, hur jag tränar och vad jag gör om dagarna. Jag visar det som finns i mitt liv, skriver om det jag funderar på och drömmer om. Ibland blir det mycket träning här på bloggen, andra gången en hel del recept, och just nu är det inredningen som dominerar. Men grejen jag tror lockar med min blogg är att jag skriver lite med glimten i ögat. Har alltid brunnit för text och har väl - om man får skryta lite på sig själv - alltid haft skriftens gåva framom talets (fast jag har väl nog det också, hehe), och det märks nog också på mitt skrivsätt. En dos humor eller sarkasm finns alltid inbäddade i mina skriverier, and that's how I like it!

Kanske jag kan fråga er istället - vad tycker NI att gör min blogg speciell? (Ni kan ju också gärna svara häär!)


Just nu känns det som min blogg är påväg uppåt. Äntligen! Har väl aldrig egentligen haft nån ambition att min blogg ska bli störst och bäst, och bryr mig inte så hårt i hur många läsare jag har eller hur många sidvisningar jag haft på en vecka. Det som spelar störst roll för mig är att nån faktiskt kan relatera till det jag skriver, eller att någon tar sig tid att kommentera ett helt vanligt vardagsinlägg. Jobbar hela tiden på att kvaliteten på bloggen ska bli bättre - bättre bilder, mer genomtänkta inlägg, och allra främst: fler inlägg!

Jag bloggar ju i princip för min egen skull, och försöker att inte ta stress över om jag inte hinner blogga varje dag. Men visst skulle det vara kul om jag hade nåt att leverera varje dag... Det ska jag nog jobba på under det kommande året! Sen är jag väl lite "ur mode" som fortfarande inte har en egen domän, eller gör min egen design via nåt annat än Bloggers verktyg. Men så mycket känner jag åtminstone inte just nu att jag vill/kan/orkar sats på bloggen, att jag skulle ändra på det. En sak som jag dock troligen kommer börja göra 2015 är att sätta namnstämpel på mina bilder! Så hoppeligen hittar ni en liten "Mimmi"-etikett på mina bilder om ett år.


Jag har bloggat i lite över fem år nu. Startade upp min blogg på hösten 2009. De första två åren använde jag fortsättningsvis Berusad/Bilddagboken för att dokumentera min vardag, och bloggen var inte direkt prioritet ett. Men när jag böt över till Facebook bestämde jag mig också för att satsa mer på bloggen. Så sådär rent praktiskt kan man väl säga att jag bloggat (regelbundet) sen 2011.

Statistikmässigt är detta mitt mest lästa inlägg, men det har nog bara med de googlade bilderna att göra. På en god andraplats har vi inlägget där jag berättar om mina inredningsplaner, och det har nog säkert hamnat högt upp när folk läst på om järnsulfat. Men av inläggen jag själv skrivit har vi på toppen ett inlägg som handlar om ett ämne som är väldigt kärt för mig - kroppsuppfattning. Inlägget "dagens tankeställare" är skrivet i februari 2012 och läst över 1000 gånger. Det är mycket för min lilla puttefnaskblogg! Det var nog också ett av mina bättre inlägg. Nå, 2012 är ju länge sen och jag har utvecklats en hel del sen dess. Det inlägget jag själv, just nu, är mest stolt över, är nog min skrivelse från tidigare i veckan, nämligen denna. Sammanfattningsvis kan vi väl säga att de inlägg jag satt lite tanke och själ bakom, de som verkligen kommer direkt från hjärtat, är mina bästa inlägg.


Jag har ju redan publicerat en lista med mina fem favoritbloggar. Och jag håller nog fortfarande ganska hårt på dem. Dock kan jag lägga till några andra inspiratörer till listan: 
- Anna-Lena, som bloggar om inredning
- Linda, som alltid har vackra bilder och härliga handarbetstips
- Camilla, med det vackraste hemmet och de bästa bilderna
Ja, som ni ser är jag väldigt insnöad på inredning just nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar