16 januari 2014

Vinterhemmet

Tog det stora steget ikväll, som jag dragit ut på så länge - plockade bort de sista julpynten. Nu finns här bara lite spår av vinter i form av nåt enstaka rött inslag i inredningsväg. Vardagsrumsmattan är fortfarande kvar den också, för att den är så skön och varm nu när det är så kallt ute. Våra trägolv är iskalla! Sen borde vi skaffa fönsterlampor också. Blev så mörkt här nu utan stjärnorna.. Annars så konstaterade jag att jag verkligen shoppat julpynt i år. I november när jag plockade fram hade jag en liten platt låda och en Tuuri-plastpåse dit alla mina julpynt, gardiner, dukar osv rymdes. Nu har jag en avlång Jotex-låda full med textilier och en stor kubikformad pafflåda full med pynt. Julbelysningen fick en egen låda också. Och det är just och just så allt rymms... Nå, behöver inte skaffa nåt nytt nästa år då! Ska försöka komma ihåg..

 Clas Ohlson-stjärnan kom med en skärm att sätta på. Den lade jag i sovrummet i väntan på att få flytta hallbyrån till lilla hallen.
 Älskar nya trebenslampan från Ellos! Kommer passa perfekt på nya hallbordet (Kati, ho gar e!?)
 Eftersom mina blommor dör på löpande band fick den som stått på spisen flytta till ett fönsterbräde. Då tog jag fram mina nya IKEA-ljus som stått oöppnade i skåpen. Tyckte de passade fint på spisen, men hade egentligen tänkt spara dem till nya hallbordet... Nå, he lär jo vis se!
 Enkla, genomskinliga vitmönstrade panelgardiner till vardagsrummet. Det blev väldigt "kallt" och stilrent nu. Släpper in fruktansvärt bra med ljus.
 Nya kappan i köket passar perfekt den också! Nu blir det bara att söka reda på en ny duk till bordet...
 Kalle fick nya gardiner till rummet. Köpte dem via FB-loppis för 4€.
 Vintertema i sovrummet också: gamla Jeppis-sängtäcket (svart på ena sidan, mörkgrått på andra), Minimani-salmiakfilten och nya salmiak-kuddarna. Väldigt beige i vårt rum nu...
I vardagsrummet fick nya gråa kuddöverdrag med vita stjärnor flytta in. Matchar med textilierna i köket som hör till samma serie.

Inte mycket annat att rista ner idag. Jobbade 8:30-15:30 och stannade ännu kvar till 16:20 med planering. Så behöver jag inte stanna kvar imorgon.. Trampade hem i kylan, cykeln var så stel och jag var så påpackad och cyklade så snabbt att jag ännu har tungt i bröstet. Bra kondis? Ne. Nu har jag då strukit och plockat och fixat färdigt, och vilar mig nån minut. Halv nio är det gymdags och jag får äntligen prova nya tightsen och gymhandskarna! Sen hotdog och allra nyaste Arrow-avsnittet och så sängen. Och fredag imorgon, wohoo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar