19 januari 2014

Hallon-salmiakparfait

Dethär receptet härstammar från en liten receptbok jag fick av min moster i julklapp. Det är hennes kör Madrigalen som delat med sig av sina favoriter och ristat ner dem i ett häfte. Inför min Tupperware-demonstration funderade jag länge på vad jag kunde bjuda på där jag samtidigt kunde lyfta fram en Tupperware-produkt. Konstaterade att Jello-ringen jag köpte senast blir ett ypperligt val. Så kom då en morgon då jag inte hade något annat att läsa till morgongröten och jag bläddrade i detdär recepthäftet. Och plötsligt fanns det bara där, receptet "Parfait med hallon och salmiak". Låter som min favorit SIA hallon-saltlakritsglass tänkte jag, och handlade ingredienser. Återstår att se om det blir nån succé!

Du behöver:
- 1 påse (200g) frysta hallon
- 1 msk vatten
- 2 msk socker
- 2 ägg
- ½ dl socker
- 2 dl vispgrädde
- ½ dl Turkiskpepparkross

> Blanda hallon, vatten och socker i en kastrull. Rör om tills blandningen börjar koka och hallonen blivit mosiga. Låt svalna t.ex. i vattenbad.
> Vispa grädden i en skild bunke.
> Vispa ägg och socker till hårt skum. Rör sen ner det kalla hallonmoset och den turkiska pepparn.
> Vänd försiktigt ner grädden.
> Lägg smeten i en frysfast form. Sätt i frysen minst 4-5 timmar.

 Hallonklott. Gjorde detta före vi åkte på middag, så fick det kallna så länge.
 Tips: om du gör dubbelsats, se till så du har en tillräckligt stor bunke! Blev nog lite dåligt blandat gissar jag... Och jaja, Tupperware smygreklam rakt igenom.
 En bra uppfinning detdär!
 Jelloringen är en favorit.
Blev till och med lite över! Satte det i en brödform täckt med folie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar