Du behöver:
- 1 påse (200g) frysta hallon
- 1 msk vatten
- 2 msk socker
- 2 ägg
- ½ dl socker
- 2 dl vispgrädde
- ½ dl Turkiskpepparkross
> Blanda hallon, vatten och socker i en kastrull. Rör om tills blandningen börjar koka och hallonen blivit mosiga. Låt svalna t.ex. i vattenbad.
> Vispa grädden i en skild bunke.
> Vispa ägg och socker till hårt skum. Rör sen ner det kalla hallonmoset och den turkiska pepparn.
> Vänd försiktigt ner grädden.
> Lägg smeten i en frysfast form. Sätt i frysen minst 4-5 timmar.
Hallonklott. Gjorde detta före vi åkte på middag, så fick det kallna så länge.
Tips: om du gör dubbelsats, se till så du har en tillräckligt stor bunke! Blev nog lite dåligt blandat gissar jag... Och jaja, Tupperware smygreklam rakt igenom.
En bra uppfinning detdär!
Jelloringen är en favorit.
Blev till och med lite över! Satte det i en brödform täckt med folie.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar