1 januari 2014

Om att locka håret

Vet att det kanske känns lite 1980, men jag har upptäckt fröjden i att locka håret med tarrarullor! Det var inför kommunens julfest i november som svärmor introducerade idén. Tyckte det blev snyggt och hon fick göra lika till NNSB's Hjulfest. På juldagen hade jag rullorna hemma i en påse och tog sambon till hjälp och rullade. Kanske inte lika snyggt som när svärmor fixade, men helt okej resultat. Igår inför den stundande nyårsfesten tog jag rullorna i egna händer och fixade. Och blev supernöjd! Tänkte vara snäll och dela med mig av "instruktionerna". Det är faktiskt riktigt enkelt! Bara du har nån timme att fördriva... För mig som inte kommer överens med locktången så är detta alternativet som funkar bäst!

Börja med att fukta håret, t.ex. med flaskan du sprayar blommorna med... Rulla passliga hårslingor "inåt", dvs. att håret hamnar utanpå rullen när du rullar. Föna med svag effekt ca 10 minuter. Låt sen rullorna sitta i 1-2h. Se till så att håret runt rullorna har torkat innan du börjar lösgöra. Du kan t.ex. sminka dig under tiden.
 Lösgör nerifrån upp. Dra ut lockarna med fingrarna.
 När du tagit lös alla rullar ser du ungefär ut såhär, som ett ufo med stor huvud.
 Sen använder jag Wella's Pearl Styler, en gelé som jag sätter "i övranhåri" för att skapa volym. Dra igenom lockarna med lite gelé om du vill ha bättre struktur.
 Min gamla trogna Fructis Hardgel är alltid bra att ha! Sprayar "övranhåri" och stylar så lockarna upptill och kring öronen sätter sig bra.
Sen sprayar jag hela håret med ett ordentligt lager hårspray. Igår plattade jag inte luggen, utan bara topparna för att få dem lite spretigare. Och sen är du färdig. Tadaa!

2 kommentarer:

  1. Åh, häftigt! Detdär kunde jag också prova. Passande nog gick mamma frissautbildning i början på 80-talet, så har jag tur finns det tarrarullor i hennes "stenålders frissaväska" :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja det är riktigt enkelt fixad "glamourfrisyr" bara man har lite tålamod ;) och några gamla rullor.. såg annars idag att det nog finns gamla hederliga tarrarullor i butikerna också. vem vet, kanske det blir modernt igen!?

      Radera