11 januari 2014

The perfect saturday

Snö och -10 grader utomhus, tjohoo! (och fönstren har isat igen)
 DIY-hamburgare featuring Kalle och Linn

Jag och Linn började dagen runt 10 med att traska uppför lokalbackan. På Årvasgården hade de nämligen ett evenemang vid namn "Kickstarta 2014 hälsosamt". Några utställare och en del föreläsningar på programmet. Tyvärr lyste folket med sin frånvaro... Nå, vi diskuterade Enjo-produkter, handlade från Oriflame-utförsäljning och fick varsin goodiebag med Dermosil-handkräm och puder/MK läppstift. Sen gick vi på en helt suverän föreläsning, "Hälsa i kryddhyllan" med Ann-Katrin Svens. Handlade om hur nyttiga kryddor är, att om man använder dem dagligen så håller man igång matförbränningen, bakteriefloran hålls neutral och man hålls friskare. Verkligen intressant! Blev sugna på att odla egna örtkryddor och jag fick ett tips om att ersätta saltet i morgongröten med malen ingefära. Det ska jag minsann prova!
Sen gick vi hem igen strax före 12, och joinade sambon som redan förberett en hel del för våra egna hamburgare. Fixade och trixade och plötsligt satt vi där vid matbordet med värsta matorgasmen i munnen. Ååh, ni vet inte hur gott det blev!!! Ska sätta upp recept på både bröd och själva burgaren senare ikväll. Nu ska jag nämligen trippa tillbaka till lokalen, denna gång för revyövning.

4 kommentarer:

 1. Hmm, lått intressant ede me malen ingefära.. Va har he för effekt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. hon berätta int na destomejr om e men antar att he e 1. hälsosammari än salt 2. he e fettförbrännand/säter igang matsmältningen
   åså prata hon nog om nanting att man orkar länger tå man får i se na kryddor redan från mornen, halldär blodsockri jämnt under heila dan. så tänkt he e värt ett fösök :)

   Radera
 2. Okej, hede ska ja pröv tå.. sa on na ho myki man ska sätt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. nä, men hon prata om ti ersätt salti i gröitin, så kanske lika myki som man bruk lägg salt? alltså max 1 tsk gissar ja.

   Radera