2 januari 2014

Ännu en ledig dag

Och dom lediga dagarna bara fortsätter. Inte mig emot att vara ledig, men jag blir så fruktansvärt slö och förslappad. Sitter bara hemma och stirrar i datorskärmen och klickar hem massa inredning osv. Tur att jobbet börjar igen på tisdag! Nå, idag har jag faktiskt inte bara slappat. Steg upp i arla morgonstund 9:30, åt en banan och drack en halv kopp te, och for sen ut på en skön förmiddagspromenad med Sara. Vi traskade genom landskapet medan stora snöflingor singlade ner över oss. Nästan 9km blev det idag och 1:25 visade timern när jag stoppade pulsklockan. En riktigt skön runda, med andra ord! Satt ännu och pratade nästan en timme innan Sara styrde kosan hemåt. Själv fixade jag lite snabbkäk: en fullkornssemla med ost, skinka, tomat och gurka, och en portion turkisk yoghurt med plommonsylt och müsli. Undrar när jag ska tröttna på det... Annars så borde jag sätta igång med lite bakning. Ny müslisats, mera knäckebröd och sen kanske en och annan påse semlor att sätta i frysen, så sambon har nåt att äta om morgnarna. Men jag tror det blir bakning till helgen eller på måndag. Får se hur jag orkar.

Ikväll blir det Camillas nyårszumba på Årvasgården. En stund sen jag zumbat senast så det ska bli riktigt skönt! Bra med två träningspass för mig idag också, så jag riktigt kickar igång träningsrutinerna igen. Då är det bara maten som borde uppredas.. Igårkväll satt jag och funderade på veckans matlista. Tidigare i höst när jag hälsade på hemma hos Linn såg jag att hon använde sig av ett "system" där hon skriver upp på en lapp på kylen vilka maträtter det finns ingredienser att göra den veckan. Då får den som först kommer hem kolla listan och fixa det han eller hon känner för. Nå, i vår lilla familj så händer det väldigt sällan att sambon kommer hem före klockan 17, vilket innebär att det med få undantag alltid är jag som fixar middag. Men om inte för annat så blir det ju enklare att komma ihåg vad man hade tänkt sig för veckan. Dessutom passar det ju ypperligt för mig som är organiseringsnörd - på detta sätt kan jag redan när jag skriver handilslisto för veckan skriva upp vilka maträtter vi ska göra. Enkelt, eller hur? Fattar ni inte hur jag menar så ska jag visa en bild:

Ingen särskild veckodag uppskriven, utan bara vad det finns i kylen/frysen att ta till. Sen får man kryssa av när en maträtt är fixad!
Satt sen också och bläddrade lite matinspiration i sambons julklappsbok: Hamburgare och TexMex. Dräglade något fruktansvärt och beslutade att nu ska här bakas hamburgerbröd och göras baconmajonnäs och whatnot. MEN! Endast på cheatday, förstås... Dendär matmanagern fick vi på klassresan i Yrkes när vi besökte en livsmedelsmässa. Har aldrig riktigt brytt mig i den förut, men nu när jag bläddrade hittade jag många nya intressanta recept!

Kanske jag borde ha gjort ett 2014-löfte om att göra en ny maträtt i veckan också? Det skulle vi behöva i dethär hushållet... Men, man ska inte lova om man vet att man inte kan hålla. Och försöka går ju alltid!

8 kommentarer:

 1. Jag fick samma bok som kalle till julklapp (hamburgare texmex), där finns helt härliga resept o de ser SÅ GOTT UT! Kram Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. han verka nog superbra! ska bli spännand att prov på olika hamburgare, å speciellt all demde "rörona" som fanns tär :) mums!

   Radera
 2. hmm hade har no åkt ut i na åv dömhe flytta vår misstänker ja för na minn åv att ja sko ha en tokode bok har na int :P Men vem sko nu ha trod man sko göra na me a tå vi fick döm hellde :P Men du kan jo lägg upp recepti jär om du hittar na rikti bra i a :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. kan jo händ att int do to nan åt de å? tror itt att vi sko ha fått ta dem merätt.. elär så minns ja ba feil åså ha do kasta :D

   Radera
 3. Hoppas e funkar me lappsystemi! ..iaf första vikon! :D Åh, hande boken ska ja koll nästa gang ja hälsar på. Ha int våga beställ an na, än..

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha joo sekärt funkar e en stund, till ja it ork laga he ja ha skriva åpp :D varsågod bara! had tänkt beställ an åt Kalle ti jul men tydligen had ja glömd, så tå tips ja mam å pap ti handil an. så ja sko få bläder i an sjölv :)

   Radera
 4. Sambon fick å hande sama boken :) å vart faktist testa förr häljen me cheeseburgare å pulled chicken me bbq såsin å båda vart nåo in rikto hitt!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ååh, låter supergott! tyckt he fanns så mang bra recept på hamburgare så vejt int vann ja ska böri..

   Radera