9 november 2015

Orosmolnet

Det svävar ett orosmoln över mitt liv. En moln, som kommit till av en handling. Det skapar en oro i min kropp, gör mig på dåligt humör och får mig att känna mig nervös. Orosmolnet kändes så långt borta och avlägset, men plötsligt tog det fart och har nu fäst sig precis ovanför mitt huvud. Jag trodde inte att detta skulle påverka mig så mycket som det faktiskt gör, jag trodde inte att det skulle få mig att må dåligt. Men nu går jag omkring med en konstig känsla i kroppen. En magkänsla, och jag brukar lita på den. Jag har bara en riktigt dålig feeling att detta kommer sluta illa, och ganska snart också. Och jag vet verkligen inte hur jag ska förhålla mig till det.

Vad som hänt då? Vårt hus har lagts upp till försäljning, och i vårt kontrakt står det inte hur lång uppsägningstid vi har. Räkna ut själva.

10 kommentarer:

 1. oj jävlar! Hede e nog riktit tråkigt o säkert extremt stressig o jobbig situation, speciellt då man inte vet hur länge ni får vara kvar där :o Fast kanske de bara öppnar en möjlighet till att börja fundera på att skaffa eget ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, speciellt i och med att vi bara fått veta att nedre delen av huset ska uthyras, å sen plötslit hör man "på byin" att huset e till salu.. Men vi ska väl hoppas att de int e så lättsålt, å japp, en bra orsak att böri funder hårdare på husbygge ;)

   Radera
 2. Voi nej! Får nu hoppas att int nan e sugen på att köp na nu föri jul iaf :O fast int blir e ju na lättare sen efter heller, men så ni nu helst händar funder på liti alternativ förrän ni måst flytt. Ni får göra som oss, å snabbt böri bygg ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas verkligen att vi får bo kvar så läng som möjligt, ja had ju nämligen int tänkt att ja sku måst flytt na fleir gang än sedan ti nya huset.. som vi nog antagligen får böri ta tag i nu ;)

   Radera
 3. Har man bott längre än ett år har man ett halvt års uppsägning när det är hyresvärden som säger upp kontraktet. Så ni har ju ett tag iallafall att hitta något nytt :) (ignorera tidigare kommentae, telefon fick fnatt! :D )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för den infon! Känns ju åtminstone lite bättre med 6 mån än 1 :)

   Radera
 4. Som hyresgäster (?) har ni tre månaders uppsägningstid om ni bott under ett år i lägenheten och 6 månader om ni bott över ett år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för infon :) vi har ju bott här som hyresgäster i 2,5 år, så det är väl den längre tiden som gäller då!

   Radera
  2. Torde iaf vara så. Kolla hyreslagen (vuokralaki), där finns en paragraf om uppsägningstiden!

   Radera