12 november 2015

När jag lärde mig göra american pancakes

I tisdags gick jag och mamma på kurs för att lära oss göra american pancakes. Kursplatsen var min gamla högstadieskola, och kursläraren var en "äkta amerikan". Ja fast han pratade ju svenska, så lite besviken blev jag.. Nånä! Vi gjorde vanliga amerikanska pannkakor, pannkakor av surmjölk, och dessutom fick vi provsteka pannkakor som var gjorda på surdeg. Smaksätta fick vi göra som vi ville, men till förfogande hade vi hallon, blåbär, banan och choklad. Givetvis provade jag på alla olika varianter, och måste nog säga att piimä-pannkakorna med choklad blev absoluta favoriter! Sen gjordes också en egen sirap under kursen, som passade bra som tillbehör till pannkakorna.

 Om jag har nåt superrecept åt er såhär i efterhand? Nä, faktiskt inte. För vår kurslärare var en såndär som inte använder recept. Måste säga att trots att jag är utbildad bagare så är det nog väldigt sällan, eller snarare nästan aldrig, som jag inte använder recept. Är ingen freestylare och experimenterare, utan jag kör på det som står i receptet och ändrar kanske på nån liten grej istället. Men denna gång fick vi då lära oss att "ta på högt" eller se med ögonmått hur mycket vi behöver. Alltså kan det bli ganska intressant nästa gång jag ska göra smeten till dessa ljuvliga pannkakor. Fåå sii om ja dågär till e!

 Yummie!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar